Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:42Понеделник

  06 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Николай Тишев към управляващите: Кой ще понесе политическата отговорност за загубите на бюджета от такси и данъци върху хазарта

  30-01-2020 0 623

  Снимка:

  „След като се твърди, че бюджетът е ощетен с над 210 млн. лв., кой носи отговорността за това?“. С този въпрос се обърна към управляващите народният представител от „БСП за България“ Николай Тишев от парламентарната трибуна по време на обсъжданията на законопроекта за хазарта.

  „Когато става дума за такава колосална сума, вече не говорим за финансов въпрос, а за политически.  Говорим за политическа отговорност, защото, след като гръмна скандалът, всички институции се изпокриха. Политическият въпрос тук е - носи ли Министерството на финансите, в частност министърът на финансите, отговорност за действията на председателя на Комисията по хазарта, който той назначава. Носи ли министърът отговорност за действията и на другите членове на Комисията, които също той е назначил“, добави Тишев.

  Народният представител попита още: Как е възможно за пет години в държавния бюджет да не влизат над 210 млн. лв и нито една държавна институция за тези 5 години не е видяла проблем. Той подчерта, че отношението към хазарта и към хазартния бизнес във всяка една страна е държавна политика, а този законопроект касае само един сегмент от хазартния бизнес и това е лотарията.

  „При останалите няма проблем ли? Там всичко продължава постарому? Това не е държавнически подход  и държавническа позиция към сектора на хазарта. Това е решаване на парче на проблем. И как го решаваме този проблем? Закриваме ли лотариите – не. Увеличаваме ли данъка и таксите, които трябва да плащат лотариите – Не, ние ги одържавяваме, като по този начин монополизираме сектора. Защо точно тях, а не други видове хазарт, не е ясно. Ще спрат ли хората да търкат билетчета? – Не, защото същите лотарийни игри ще предлага спортният тотализатор“, заяви още Николай Тишев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.