Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:51Събота

  29 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Николай Димитров отчете постигнатите резултати и представи новите проекти пред жителите на Кошарица

  04-10-2019 0 471

  Снимка:

  Независимият кандидат за кмет Николай Димитров проведе третата  среща от своята предизборна кампания с жители на с. Кошарица в  залата на читалище "Светлина".  Той представи отчета си за изминалите четири години пред обществеността в селото. Николай Димитров не пропусна да информира подробно и жителите на Кошарица как точно се разпределят средствата от бюджета на общината. Той подчерта, че винаги инвестициите в обществената, социалната и туристическата инфраструктурата се реализират,  съгласувани с общинския съвет,  след сериоз­но проучване на нуждите на всяко селище и определяне на приоритетите за всяка дейност.

  Сред вече осъществените проекти на местно ниво в Кошарица бяха споменати закритата автоспирка, паметникът на Христо Ботев, реконструкцията на игрището за футбол в малко поле с баскетболни кошове, изграждането на подпорна стена по ул. „23-ти септември“  за частично укрепване на пътно платно, разширението на водостоци по път село Кошарица – к.к. „Слънчев бряг”.

   „Преди дни направихме символична първа копка на първия етап от изграждането на велоалеята  с улично осветление – един дългоочакван обект за Кошарица.”, информира присъстващите Николай Димитров и допълни, че „преди около месец от Министерския съвет довършиха процедурата и преотредиха тази земя, която беше Държавен горски фонд, на общината. Благодарение на моите колеги от общинска администрация по най-бързия начин процедирахме документите,  разрешението за строеж и дадохме старт на обекта.”, заяви той. Първият етап на удобната и безопасна алея за велосипедисти и пешеходци свързва с.о. „Чолакова чешма“ и курортен комплекс „Слънчев бряг“. По трасето ще бъде изградено и улично осветление, за да се осигури оптимална видимост през тъмната част на денонощието. Първият етап от велоалеята е ситуиран от лявата част на пътното платно в посока към село Кошарица. Николай Димитров информира присъстващите, че и втората част от велоалеята, свързваща с.о. „Чолакова чешма“ и село Кошарица, също се процедира. „Считам, че до няколко месеца ще стигнем и до избор на изпълнител.”, изрази увереност той. Реализацията на  велоалеята неминуемо ще повиши  статутът на Кошарица, като съвременно и уредено селище.

  Една от новите идеи за развитие на Кошарица, на която Николай Димитров обърна внимание, бе проектирането и изграждането на многофункционална обществена сграда. Кандидатът за кмет на Община Несебър  подробно говори и дома за възрастните в Кошарица, чието изпълнение за момента е спряно. Той информира, че има промени в Закона за социалните услуги, които влизат във сила от 1 януари 2020 година. Дотогава е забранено създаването на нови специализирани институции за предоставяне на социални услуги – домове за деца, лишени от родителски грижи, домове за пълнолетни, домове за възрастни хора. „Ето защо ние чакаме да влезе в сила промяната, за да може да заложим новите изисквания  в проекта за дома за възрастни хора в Кошарица и да започнем да го изграждаме със средства от бюджета на общината”., обясни Николай Димитров. Той информира, че се предвижда изграждането на пристройка за физкултурен салон и компютърен кабинет към училището в селото.

  Независимият кандидат за кмет на Община Несебър запозна жителите на Кошарица и с новите идеи за съседните населени места. На финала на срещата той информира, че канализационна мрежа на Кошарица вече е свързана с канално-помпените станции, които отвеждат отпадните води към  пречиствателната станция в Равда. Николай Димитров се ангажира да съдейства пред ЕВН и НЕК да се увеличи мощността на ел. захранването към селото. Той благодари на хората за вниманието и прие да проучи предложения, дадени от жители на селото.

   

  Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.