Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:24Понеделник

  01 Юни 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Народният певец Лазар Налбантов с първи самостоятелен концерт

  05-09-2019 0 2449

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Народният певец Лазар Налбантов ще изнесе първия си самостоятелен концерт. Събитието ще се проведе на 17 септември от 18:30 часа в Летния театър. Входът за всички посетители ще бъде безплатен, уточнява той.

  „Концертът е очакван, както за мен, така и за почитателите на тракийската и странджанската народна песен. Дълго мислех кога да направя самостоятелен концерт. Във времето назад смятах, че е рано, но вече мисля, че имам натрупан опит и концертна дейност, а и като име мога да си позволя вече един самостоятелен концерт, в буквалния смисъл, а не с участието на други певци“, уточнява Лазар Налбантов.

  Певецът допълва, че ще представи основно свои песни – 16 на брой, предимно странджански и тракийски.

  „Включил съм и песни на изпълнители като Георги Павлов, на който съм последовател. Той приживе разчиташе много на мен, подари ми дори ризата си и една голяма част от своя репертоар. Ще изпълня една негова емблематична песен. Включил съм песни и на голямата Магда Пушкарова, ще има и такава на Сава Попсавов. За мен това са образците и още от дете съм се стремял да им подражавам“.

  В концерта ще участва и Ирена Станкова, млада странджанска народна певица, дуетен партньор на Налбантов.

  „Поканени са и оркестър „Жарава, с тях още от ученици се познаваме и работим непрекъснато заедно, мисля, че това трябва да е съставът, който да бъде на концерта ми. Ще участват и танцов ансамбъл „Зорница“, с ръководител Николай Парушев, за да имаме повече разнообразие и багри. Отделно ще се включат, със свой специален поздрав, фолклорна група „Магда Пушкарова“ от Малко Търново. Преди няколко години, когато празнуваха своя юбилей на групата, им гостувах, сега те ще ми върнат жеста. Това ще бъде единственият фолклорен състав на концерта ми“, сподели пред вестник „Черноморски фар“ народният изпълнител.

  Той уточнява, че концертът ще бъде под формата на спектакъл. За водещ и режисьор е избран актьорът Пламен Каров. Всичко ще бъде обвързано с много архивен снимков материал – със спечелени награди и отличия, както и от концерти, пояснява Налбантов. Акцентите в него ще бъдат два – израстването на изпълнителя като такъв и каузата Тракия. Затова й е под наслов „Моята Тракия на две морета“.

  „Звучи гръмко, основно сме свикнали със слогана „България на три морета“, но Тракия пък е на две морета – Бяло и Черно. Всеки знае за българите, които са прокудени от Беломорска и Черноморска Тракия, затова днес Бургас е изпълнен с техни потомци. Именно поради тази причина сме включили и песни, в които се пее и за Бяло, а и за Черно море. Много архивни кадри ще има за Тракийската организация и нейната история. Всеки един от публиката ще може да открие Тракия в песни, история и архивни документи“, казва той.

  Самият Налбантов от много години е член на Тракийско дружество „Странджа“, което е и организатор на концерта-спектакъл, със съдействието на Община Бургас. На тях певецът е изключително благодарен, че ще може да се състои събитието.

  Налбантов разкрива, че за публиката ще има доста изненади и съвсем естествено няма как да ги сподели.

  „Ще има съвременно звучене, но пък ще има и напълно автентично с гайда и тъпан. Зрителите ще проследят моето израстване като певец и като човек в Тракийската организация, която ми е оказвала много помощ, в лицето на дългогодишния председател Стамат Апостолов, който бе един хората, които ми подадоха ръка, както и сегашният ни председател Стефан Колев, който работи много за тракийската кауза“, загатва все пак народният певец.

  Той подчертава, че входът за събитието ще бъде напълно безплатен. Идеята на Стефан Колев е това да се превърне в едно ежегодно събитие, като всяка следваща година да се надгражда.

  „Навремето Манол Михайлов правеше такива ежегодни концерти. Дано успеем сега и ние всяка година да покажем нещо ново на нашите слушатели“.

  Налбантов очаква за своя концерт да пристигнат много гости, включително представители на тракийски дружества от Бургаския регион, но и на такива от Стара Загора, Хасково и Варна.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.