Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  18:28Сряда

  27 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Намалиха за два месеца парите на бургаските клубове

  22-05-2020 0 153

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Субсидиите за спортните клубове в Бургас при децата и аматьорите са редуцирани за два месеца. Това реши Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности на свое заседание. Причината е кризата с коронавируса и непровеждането на спортни събития във въпросния срок. Финансовото подпомагане за отборите ще бъде съкратено с 16,7 % или иначе казано, клубовете няма да получат общински пари за периода 13 март-13 май.

  Подобно решение е съвсем логично, тъй като реално отборите почти не са изразходвали средства за тези два месеца. Подобна е ситуацията и в други общини на България относно финансирането на местните тимове.

  Общината ще подпомогне местни таланти

  Бургаски таланти в плуването се нуждаят от безвъзмездното ползване на басейна в „Парк Арена ОЗК“. Жанета Ангелова от „Акулите“ и Теодор Стоилов от „Метропол“ за предстоящи техни участия на републиканско и международно ниво. Ангелова е републикански шампион при девойки старша възраст в дисциплините 50, 100, 200, 400, 800 стил и на 200 и 800 метра при жените, всичките на свободен стил. Нейни са националните рекорди при 200 и 400 метра. Стоилов пък е републикански шампион в дисциплината 200 метра бътерфлай.

  Наредбата в този си вид не позволява да се провеждат напълно безплатни тренировки, но има механизми, чрез които могат да се използват намаления. Едно от тях е на изявени спортисти да се изготвят месечни карти с намаление, за да ползват даден спортен обект по съответния спорт. Картата е на цена 50 лева за месец, а председателят на Комисията Йордан Георгиев предложи на двамата да им бъдат изкарани карти за 2 месеца, чиито разходи да бъдат покрити от общинския бюджет.

  Всички членове на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности се обединиха около мнението, че все пак трябва да се издаде регламент, по който даден спортист да може да ползва подобна карта с отстъпка за намаление при тренировки. Целта е да не се създаде и излишно напрежение между клубове в даден спорт, тъй като не е тайна, че между някои от тях има доста сериозни дразги и при липсата на точни правила относно този казус някой може да се почувства ощетен, категорични бяха от Комисията.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.