Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:17Сряда

  01 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Наградиха най-успешните ученици на Бургас

  04-12-2019 0 1214

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Най-добрите ученици на Бургас бяха наградени на специална церемония в Бургаски свободен университет (БСУ). Грамотите на младежите бяха връчени лично от кмета на града Димитър Николов. Той пожела на призьорите много здраве, успехи и приятни уроци в класните стаи.

  „Бургас е пословичен град, в който децата се стараят и трудят и постигат изключително високи и завидни успехи, както в страната, така и в международен план. Но има една категория деца, които се стараят и учат малко повече от останалите. Това са тези деца, които са спечелили първи награди на Национални и международни конкурси и състезания и на Олимпиади. Вие сте повод за нашата гордост и радост. Благодаря ви, че отделяте достатъчно време, да се трудите и да наблягате на учебния план“, заяви градоначалникът.

  Димитър Николов каза още на учениците, че в живота ще се сблъскват с различни по-големина трудности и предизвикателство. Но знанието е тяхното оръжие, чрез което ще се справят с тях и ще излизат по-силни и успешни.

  „А аз с радост ще очаквам вие да се върнете в града и страната ни, за да развивате Бургас и България“, допълни кметът.

  Той изказа своите благодарности и на учителите и родителите на наградените деца, както и на всички, които работят и се трудят в сферата на образованието в Бургас. Вие сте гордост и чест за нас и затова нашият град ви удостоява с това внимание, почит и уважение, каза още Димитър Николов.

  Поради големия брой ученици, които ще бъдат наградени тази година, церемонията ще продължи и днес от 13:00 часа в Атриума на БСУ.

  Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование и 31 отбора от 38 училища.

  Всички деца са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на първо, второ или трето място на международни надпревари извън България.

  Заедно с тях ще бъдат наградени и 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца и ученици на град Бургас.

  За първи път тази година ще бъде връчена награда „Абсолвент на годината". Тя се присъжда на доктор Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с пълно отличие от Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов", за което бе удостоен с престижната награда „Златен Хипократ".

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.