Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:08Сряда

  26 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Над 16 хиляди следят нашите новини в социалните мрежи

  06-10-2019 0 660

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Над 16 000 души следят новините на най-стария бургаски всекидневник „Черноморски фар“ в социалните мрежи. 15026 са хората, харесали трите ни фейсбук страници, които са сравнително много, сравнени с останалите бургаски медии. 1037 са членовете на фейсбук групата ни „Черноморски фар – новините в развитие“, която е последната ни придобивка в желанието ни да държим аудиторията ни информирана.

  „Черноморски фар“ може да се похвали с редовни читатели и коментатори, чийто интелект разбира аналитично предлаганата им информация, без да е необходимо да изпадаме до заглавия от типа „Шок, ужас, бомба!“, за да привлечем читатели.

  Освен информативната част, разбирайки, че няма как да не вървим в крак с модерните технологии и все по-жадната за картина аудитория, наши репортери често пускат и клипове на живо от най-значимите събития в Бургас и региона. Допълваме картинката и с цели албуми от празниците на града, които хората харесват и споделят. Бройката на последователите ни расте  с всеки изминал ден.

  Харесванията на страницата ни

  И за финал ще представим и малко любопитна статистика от най-голямата ни фейсбук страница – тази с над 8000 харесвания.

  Още интересна статистика

  В нея 66% от потребителите са жени. Възрастовите граници също представят интересни резултати. Най-много са хората от групата между 35 и 44 години – 18% при жените и 10% при мъжете. Следват тези между 45 и 54 години – 15% при дамите и 8% при силния пол. 55-64- годишните при жените са 12%, а при мъжете 4%. Друга голяма група са в границата между 25 и 34 години – 11% при жените и 7% при мъжете. В групата 65+ попадат 6% от дамите и 3% от господата. Данните посочват, че младите не четат. Във възрастта от 18 до 24 години попадат едва 3% момичета и 2% момчета. При тези от 13 до 17 години процентите са още по-ниски.

  7501 от последователите ни са от България. Останалите са разпределени между различни държави: Германия, Обединеното кралство, Испания, Гърция, Турция, САЩ, Холандия, Италия и Франция попадат сред водещите. Имаме читатели и от екзотични локации като Китай, Индия, ОАЕ, Малайзия, Перу, Йемен, Египет.

  Логично най-много от хората, харесали страницата ни, са от Бургас – 4185 души. Интересни са следващите две места. София е със 785 харесвания, което говори, че доста голям процент от бургазлиите, живеещи и работещи в столицата, продължават да се информират за ставащото в града от любимия си всекидневник, макар и в онлайн вариант. Третото място е за айтозлии. 323-ма от града на орлите са харесали и следят страницата ни. Сред останалите резултати се откроява Варна с 236 харесвания. Пловдивчани също представляват интересен процент от лайковете на страницата ни – 175.

  Данните за последните два месеца на сайта ни показват, че сме имали 361 967 посетители. В този период можем да се похвалим с изключителни силни дни, както през август, така и през септември. Най-натовареният ни ден откъм посещения е през отпускарския август – това е на 7-и август, когато регистрираме над 15 000 посещения за деня. Отново през август силна е и датата 20-и. Тогава сайтът прави близо 12 000 посещения. Всъщност от периода 20 август до 5 септември посещенията ни само на няколко пъти падат под 10 000 за ден. Тенденцията за септември се очертава стабилна като само на два пъти сме паднали под 3 хиляди посещения на ден.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.