Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  11:06Неделя

  31 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Мъжът с джипа на плаж „Перла” е дарител на панагюрския музей

  09-07-2019 0 3639

  Снимка: ПИА Нюз

  Глоба от 6000 лв. застрашава концесионера на плаж „Перла“ след като джип затъна в пясъка на плажа „Перла“ край Приморско. Клипът, заснет от туристи на плажа, който показва как тежката машина не може да излезе от водата, след като е закарала джет дотам, обиколи социалните мрежи и задейства министерските чиновници. В опит да бъде изтеглен джипа на плажа бе докаран дори и багер.

  Оказва се, че собственикът на джипа Христо Щърбанов е редовен дарител на Историческия музей в Панагюрище и е от славния панагюрски род на Щърбанови, пише вестник "Знаме". Не само панагюрци знаят за саможертвата на братята Павел и Петър Щъбанови и за участието и на тях, и на останалите братя Филип, Лулчо и Димитър в Априлската епопея. Христо Щърбанов е активен дарител, дори е награждаван с грамота и почетен знак. Той заяви пред телевизиите, че и преди е влизал на същото място, а ограничителни табели не е имало. Ако думите му бъдат потвърдени от записи на камери или телефони, може да се окаже, че проблемът не е в престъпващите забраните нарушители, тъй като забрани въобще не са били налице.

  Министерство на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера, заради допускането на автомобила на територията на плажа до водата, съобщиха пък от ведомството. Концесионерът на плажа Лъчезар Захариев пък твърди, че Щърбанов е преминал през всички забранителни съоръжения.

  „Не е отразил табелите за забраняване за преминаване на превозни средства, за джипове, за АТВ-та и мотори. Не е спазил и забележката на момчето, отговорно за моторния коридор да не влиза с автомобила си. Дал е „мръсна газ” през тези 20 м и след това в рамките на 15 секунди джипът е затънал”. Самият плаж е 130 хил. кв. м. трудно могат да се опазят”, казва концесионерът. По думите му веднага след като е извършил нарушението, на водача са снети показания. Концесионерът твърди, че тези табели са премахнати от самия нарушител. Собственикът на машината, който е лицензиран състезател по джет ски, обяснява случката като нелеп инцидент. Както обикновено отишъл да пусне джета си на вода, защото в края на седмицата предстои международно състезание. „Закъсахме, извадихме джипа, никакъв проблем, но тук влизаме да караме и да тренираме. Това е мястото, което ни е посочено, където се пускат джетове. Тук нямаше бариери, виждате направена е изрично тази естакада миналата година точно с тази цел – да може да се пускат джетовете. Никой не е оказвал забрана да каже: „Не, не може да влизате, забранено“ и т.н.“, заяви собственикът на джипа Христо Щърбанов пред камерите на национални телевизии.

  Ползвателите на джетове са категорични, че трябва да се помисли и за облекчаване на достъпа на машините до водата. „Вкарват се джетовете така, защото един джет е към 480 килограма. Няма начин просто да се вкарва на ръце. Непосилно е“, обясни Щърбанов. Министърът на туризма Николина Ангелкова, която посети плажа, обясни, че собственикът на джипа няма как да бъде глобен от министерството, тъй като това е в правомощията на МВР и на прокуратурата. Засега санкцията ще бъде само за концесионера.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.