Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:33Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Лидерът на ГЕРБ - Айтос:Васил Едрев е единствената ни кандидатура за кмет, бяхме единодушни

  18-08-2019 0 1151

  Снимка: НП

  Красимир Енчев - председател на ПП „ГЕРБ“ - Айтос и председател на Общински съвет – Айтос, пред „Народен приятел“

   

  - Г-н Енчев, във връзка с предстоящите местни избори на 27 октомври, на 7 август тази година ГЕРБ - Айтос проведе събрание за номиниране на кандидатите за местния вот.  Като лидер на местната структура, кажете какви решения взехте?

  - На 7 август тази година се проведе номинационно събрание на структурата на ГЕРБ в Общината. Дневният ред включваше три точки - номинации за кметове на населени места, за общински съветници и за кмет на Община Айтос. На събранието присъстваха и хора, които не са членове на ГЕРБ, защото целта ни е отваряне на структурата за симпатизанти и професионалисти, успешни в своята сфера, и привличането им към каузата и политиката на ГЕРБ.  На базата на свършеното през годините, единодушно бяха подкрепени кандидатурите на кметовете на Кметства - за село Пирне Манчо Паскалев, за село Тополица - Юри Миляков, за село Караново - Димчо Владимиров. Беше издигната нова кандидатура, тази на Севим Мустафа за кмет на село Чукарка. По лични причини досегашният кмет на село Карагеоргиево се отказа от надпреварата за четвърти мандат, за участие в изборите бяха номинирани трима кандидати на ГЕРБ.  Като в село Караново имаме още една номинация - това е Николай Ненков. По правилата на политическа партия „ГЕРБ“ всички тези номинации ще бъдат разгледани на заседание на Изпълнителната комисия и ще бъде решено кои от тези кандидати да представляват ПП „ГЕРБ“ на местните избори през октомври тази година.

  - В колко от 16-те населени места на Община Айтос наесен ще се проведат избори и в колко от тях ще имате кандидати за кметове?

  - В 11 населени места ще се проведат избори за местен кмет, съответно, в пет села ще бъдат назначавани кметски наместници. През този мандат имаме кмет в село Съдиево, но според нормативната уредба, през следващия - там ще има кметски наместник. Имаме кметски наместник в село Лясково. Там и в още в три села - Раклиново, Зетьово и Дрянковец, избори за кмет на населено място няма да има. На този етап ние имаме кандидатури за пет от 11-те населени места. Но преценявайки, че има достатъчно време до изборите, ние, като ръководство на ПП „ГЕРБ“ - Айтос сме отворени да издигнем подходящи кандидатури на хора, които подкрепят нашата политика. Така че това не беше крайният срок, има още време, и е напълно възможно да имаме още номинации, в останалите населени места на общината.

  - Как преминаха номинациите за общински съветници?

  - Както вече споменах, политиката на ГЕРБ на национално и местно ниво е отваряне към местната общност. Препоръката беше в листата да намерят място хора от т.нар. гражданската квота, които подкрепят, одобряват нашата политика и са готови да работят заедно с членовете на ГЕРБ. Имаме опита от този мандат. В групата на ГЕРБ има независими общински съветници, които се справят отлично. И сега са номинирани достойни личности, които не са членове на ГЕРБ. Разбира се, номинирани за следващия мандат са и членове на партията, както и съветници, които са действащи през този, мандат 2015 - 2019 година. Отново ще подчертая, че крайното решение за подреждането на кандидатската листа ще бъде на Изпълнителната комисия, където ще се преценят възможностите на всеки един кандидат, подкрепата, която получава той от обществото, колко разпознаваема личност е в местната общност и в крайна сметка - каква е готовността му да работи за каузата на ГЕРБ.

  - Безспорно, най-важното решение на местната структура е номинацията за кмет на Община Айтос?

  - Ръководството на ПП „ГЕРБ“ - Айтос заседава на 1 август тази година. Направихме пълен анализ на работата на кмета на община Айтос Васил Едрев през мандат 2015 - 2019 година и единодушно го номинирахме за кандидат-кмет на Община Айтос на ПП „ГЕРБ“ за следващия мандат. Решението ни е категорично - на база на всичко свършено, на база на доброто взаимодействие на кмета със структурата, централната власт и Общинския съвет. Така че неговата номинация беше единствена и единодушно подкрепена от всички членове на ПП „ГЕРБ“, които взеха участие в събранието. Мисля, че не само те, но и всички граждани добре знаят, че Васил Едрев е човек на действието, кмет, който само за един мандат успя да привлече в Община Айтос допълнително финансиране по проекти, програми и Постановления в размер на над 41 000 000 лв. - средства, които Община Айтос не е получавала от промените насам, взети заедно. Има започнати проекти, които трябва успешно да бъдат реализирани, има и осигурено финансиране за мащабни проекти, които трябва да стартират в края на тази и началото на следващата година. Така че кметът Васил Едрев има да свърши още много работа, не само до края на мандата, но и през следващия.

  - Като председател на Общински съвет - Айтос ще отчетете ли работата на Съвета като ефективност, решения и проблеми през мандат 2015-2019 година?

  - Съгласно Правилника, на всеки шест месеца председателят прави отчет за това, което е свършил Общинският съвет. Краят на мандата няма да бъде изключение. На последното редовно заседание през месец септември ще бъде внесен такъв отчет, който да обхване целия четиригодишен период от работата на Съвета. Истината е, че Общински съвет - Айтос започна през 2015 година работа доста „бурно". Но с течение на времето, благодарение на взаимното уважение и компромиси помежду ни, благодарение на добрия тон в заседателната зала и равнопоставеността на всички групи, независимо колко голяма или малка е политическата сила, която те представляват, мога да кажа, че нашият Общински съвет работи много ефективно и отговорно през този мандат. Независимо от коя политическа партия е, уважавал съм мнението и позицията на всеки общински съветник с убеждението, че зад него стоят граждани на общината, които са му гласували доверие да ги представлява в местната законодателна власт. Всяка от партиите беше представена в ръководството на Общинския съвет и в ръководството на постоянните комисии. В работата на Председателския съвет и на работните срещи на постоянните комисии преди заседанията, всеки имаше свобода да изложи становището си, да защити позицията си - изчиствахме споровете, за да работим в заседателната зала в спокойна и делова обстановка.

  - Какво предстои да свърши Общинският съвет през следващия мандат?

  - Предстои му доста работа. Сред основните задачи е промяна на една голяма част от наредбите, които са приемани назад във времето. Оспорват се цели текстове и цели наредби отпадат. Така че следващият Общински съвет ще има сериозната задача да преработи голяма част от наредбите, за да бъдат в синхрон с променящата се нормативна уредба от по-висок ранг.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.