Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:43Четвъртък

  28 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кристиана Бакалова:Важно е да убедим децата, че техниката на първо място е за обучение, а не за забавление

  30-08-2019 0 513

  Снимка:

  Няма значение дали книгата е на хартиен, или електронен носител, важното е да се чете, убедена е управителката на Академия за интелигентности „Хауър Гарднър”-Бургас

  Недопустима практика е в бургаски училища да се искат по 50 лева от родители за ремонти на класни стаи. Това заяви Кристиана Бакалова по време на предаването „Избери посока на Бургас”, организирано от кандидата за кмет на Бургас Живко Табаков. Темата тази седмица бе Образование.

  „Преди да се занимавам с училища форма на обучение, доста дълго време ръководих занималня. Имах голям досег с учителите от повечето училища в Бургас и в много от тях от тях се среща ентусиазъм, който обаче бива спъван от страна на директорите. Не може в училищата да се искат на родителите по 50 лева за ремонт на стаите. Това е много често срещано явление и за съжаление не изглежда никак добре. Уж има милиони отделени средства за образованието в града, а изведнъж родителите събират пари за боядисване”, каза тя.

  Кандидатът за кмет Живко Табаков сподели от своя страна, че действително до него са стигали много сигнали за искане на пари за ремонти на класни стаи. „Мнението на родителите е, че това е дразнещо поведение. Говори се за последователна политика от страна на Община Бургас, строят се нови училища, а в крайна сметка се стига до искането на едни 50 лева, и то от децата”, допълни той.

  Кристиана Бакалова коментира и темата за новите технологии и тяхното все по-широко навлизане в сферата на образованието.

  „Технологиите са част от живота на децата. Не може да се убеди едно дете, че техниката е лоша и то трябва да предпочете книга пред нея. Важно е да убедим децата, че техниката на първо място е за обучение, а не за забавление. Това би дало много по-добър резултат. Сега има обучение на ученици с видео платформи и резултатите са наистина впечатляващи. Всеки един родител може да си направи преценка как иска да обучава детето си - от влогъри в социалните мрежи или у дома. Няма значение дали книгата е на хартиен, или електронен носител, важното е да се чете”, убедена е тя.

  Кристиана Бакалова е родена в Канада. Основното и средното си образование завършва в България, след което заминава да учи музикална педагогика в частен колеж в Швеция. Завръща се в България през 2011 г., създавайки детски център с училищна занималня. През 2016 г. заедно със семейството си отварят втори център за по-големи деца, който функционира като занималня и лятно училище. За няколко години това става най-атрактивното лятно училище в Бургас с над 100 посещения от деца всеки ден. Интересът към академиите се повишава още повече и така към днешна дата Кристиана Бакалова и семейството й управляват три центъра за малки деца и един за големи.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.