Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  19:47Вторник

  26 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметовете на Айтос и Руен, заедно с д-р Парушев, на среща с руенските училища

  09-04-2020 0 2620

  Снимка: НП

  Близо 9000 лв. дариха 18 училища от община Руен на „МБАЛ Айтос“ ЕООД за борбата с COVID-19. За нуждите на болничните медици бяха закупени предпазни облекла за 3000 лв, и микроскоп за специфични изследвания, свързани с коронавируса. „Има още средства от дарението, които ще бъдат усвоени на нуждите на болницата. Благодарим Ви за жеста в този труден момент". Това каза кметът на Община Айтос Васил Едрев на среща с директори и представители на руенските училища на 9 април т.г. Срещата беше организирана от кмета на Руен Исмаил Осман в една от общинските зали в Руен, при спазване на всички противоепидемични мерки.

  Руенските педагози аплодираха кметовете и специалния гост - д-р Паруш Парушев - управител на „МБАЛ Айтос“ ЕООД. „В началото, страхът от неизвестното беше голям.  Трима медицински работници напуснаха, но за радост предстои назначаването на двама нови. В момента обстановката е сравнително спокойна, благодарение и на Вашите средства и благородния Ви жест. Успяхме да закупим 300 броя защитни облекла - гащеризони и предпазни престилки. Искам да знаете, че няма медицински работник, или са единици, които няма да направят това, което е необходимо, колкото и трудно е," каза пред представителите на училищата управителят на айтоската болница.

  По отношение на болните от село Добромир в айтоския стационар, д-р Парушев заяви, че пациентите са добре. На 9 април са взети последните изследвания. „Надявам се, пробите да са отрицателни и да ги изпишем. Оказа се, че пациентите са неосигурени, но кметовете на Руен и Добромир направиха всичко възможно да бъдат приведени необходимите средства. Дарителството в момента е изключително важно за това всички да оцелеем - не само ние, които сме на първа линия. Благодаря Ви от името на всички, които работят в „МБАЛ Айтос" ЕООД", каза още д-р Паруш Парушев.

  Дарителите можаха да видят това, което е закупено с дарените средства - апаратът за специфични изследвания и предпазните облекла, изработени в шивашки цех в Руен.

  Кметът Васил Едрев благодари на училищните директори и на учителите за безпрецедентната подкрепа. Всеки от тях получи благодарствено писмо от Община Айтос. „В тези тежки дни на криза, искам да Ви засвидетелствам изключителната благодарност на Общински кризисен щаб - Айтос, на Общината и гражданите за дарителския жест в борбата с COVID-19. Този жест има не само материално измерение. Той ни дава силите и куража, че сме заедно и с обединени усилия ще успеем да преборим заразата. Пожелавам Ви по-бързо да се върнете в класните стаи при своите възпитаници. Поклон за дарителската Ви инициатива!" заяви още айтоският градоначалник.

  Представителите на руенските училища благодариха на кмета Исмаил Осман за подкрепата на дарителската кампания и изразиха готовност да помагат с каквото могат за неразпространение на заразата.

  Исмаил Осман сърдечно благодари на учителите и на работещите, изработили облеклата в шивашкия цех на „ЛИНЕКС" ООД, както и собственика Костадин Вичев. „Цехът работеше и преди пандемията. Сега част от производството е пренастроено за изработването на медицински артикули - предпазни облекла и маски. Облеклата за са износ и за вътрешния пазар. На ден се произвеждат и около 500-600 маски. Цехът шие и дрехи по заявки," каза за вестник „Народен приятел“ руенският кмет.

   Училищата бяха изненадани и с подаръци от Посланика на Република Азербайджан в Република България - пакети с предпазни средства и дезинфектанти.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.