Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  16:00Четвъртък

  28 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметът на Поморие нареди нови мерки срещу COVID-19

  20-03-2020 0 1895

  Снимка:

  Кметът на община Поморие Иван Алексиев нареди нови мерки срещу разпространението на коронавируса, както и стриктно спазване на досега приетите такива.

  "Преди всичко благодаря на всички жители и граждани на община Поморие за проявеното сериозно отношение и стриктно спазване на правилата и указанията на Националния оперативен щаб срещу разпространението на заразата COVID-19. Благодаря на всички, които сигнализират, бдителни са към всяка нередност и ни информират за всяко недобросъвестно отношение. Това е правилният начин максимално да ограничим епидемията в нашата община. Уверявам Ви, че всеки сигнал се проверява и се предприемат мерки, съвместно със служителите на РУП Поморие. Искрено благодаря и на доброволците, които искат да помогнат, всеки според собствените си възможности, и заедно да подкрепим всички в нужда. Благодаря Ви", заяви Алексиев.

  С цел подобряване координацията между институциите на местно ниво по отношение на мерки, сигнали и социални услуги на територията на община Поморие против COVID-19, кметът, който е и председател на Общинския кризисен щаб, нареди стриктни организационни мерки.

  Сигнали за нарушения, като: Струпване на големи групи от хора на едно място; Неспазване на Заповедите, разпоредбите и инструкциите на Министерство на здравеопазването; Нарушаване на обществения ред и други, могат да се подава към: - Звено „ОРС“ при Община Поморие, тел.: 0700 11 301 - Павлин Новаков - гл. експерт „ОМП“ при Община Поморие - Секретар на общинския кризисен щаб, тел.: 0596 2 63 15, 0885 70 60 56; - РУ на МВР - Поморие, тел.: 0596 2 20 90 Както и на телефон: 112

  Отговорни лица за спазване на строга 14 дневна задължителна карантина от всички лица пристигащи на територията на община Поморие от обявените рискови държави са: гл. инспектор Георги Куцаров - Началник на РУ на МВР - Поморие. кметове и кметски наместници на територията на община Поморие.

  За оказване на съдействие на лица в неравностойно положение и под карантина, чрез закупуване на храни, лекарства и стоки от първа необходимост, отговарят: - Кметове на кметства и кметски наместници в община Поморие. - Общинско предприятие „Социално обслужване“ Продължава записването на обявения горещ телефон - 0596 22351 в подкрепа на възрастни, самотни, болни и хора, поставени под карантина.

  Основните улици в Поморие се дезинфекцират. Ежедневно се обработват паркове, детски площадки, съдовете за смет и автобусни спирки. Прави се всичко възможно за осигуряване на дезинфекциращи материали, маски, ръкавици и защитни облекла за МБАЛ, Медицински център, Лични лекари, РУП и ПБЗН.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.