Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  07:34Четвъртък

  02 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кметът на Айтос се срещна с новия генерален консул на Турция в Бургас

  17-02-2020 0 841

  Снимка: НП

  На 17 февруари 2020 г. кметът на Община Айтос проведе първа официална среща с дипломата от кариерата г-жа Сенем Гюзел - Генерален консул на Република Турция в Бургас. Двамата обсъдиха възможностите за двустранно сътрудничество и изразиха готовност за развитие на двустранните връзки между общините в България и Турция.

  Кметът представи характеристиките, историческите и природните забележителности на Община Айтос. Г-жа Гюзел подчерта намерението си да подкрпя и работи за сътрудничеството и взаимоотношенията във всички сфери. "За мен е много важно да се запозная с ръководителите на местно ниво в обширния ни консулски регион. Айтос е важен град за нас, днешната ми програма включва и Руен. При всяка възможност посещавам общините, областните центрове, областните управители и кметовете", заяви г-жа Гюзел по време на срещата с айтоския градоначалик.

  Акцентът в работата на Генералния консул ще е заздравяване на приятлството между двата народа. "Между нашите две страни има страшно голям потенциал за сътрудничество. В последно време взаимоотношенията ни се развиват изключително бързо. Увеличи се брорят на посещенията на най-високо ниво. В края на миналия месец Министърът на външните работи на Р Турция посети България и осъществи много ползотворни срещи. Тези срещи ще продължат и занапред. И ние, като дипломати искаме да дадем нашият принос", каза още г-жа Сенем Гюзел в Айтос.

  До назначаването й за Генерален консул не е идвала в България. "Била съм в много страни, но не и тук. България е една много важна за нас страна - съседна и приятелска. За нас, дипломатите от кариерата, е много важно да бъдем назначавани тук. В този смисъл, аз се чувствам горда, че бях назначена за Генерален консул на Република Турция в Бургас", призна още г-жа Сенем Гюзел и обеща да планира  периодични работни визити в общините на областта.

  Генералният конкул беше впечатлена от разказа на кмета за природните, исторически и архитектурни забележителности на община Айтос и изрази желание да ги посети. С кмета коментираха възможностите за двустранни връзки в сферата на културата и туризма, като изразиха убеждението си, че добрите контакти в междусъседските отношения между българските и турските общини трябва да продължат да се развиват.

  Преди това, г-жа Сенем Гюзел е работила в Куба, Париж и Варшава. Непосредствено преди да пристигне в Бургас е била началник на отдела за Източна Африка в Министерството на външните работи на Турция. 

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.