Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:36Вторник

  31 Март 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Иван Вълков: Затвор за това, че двама души си поделят разход за гориво, няма да има

  10-02-2020 0 2644

  Снимка: Архив

  Георги РУСИНОВ

   

  Бургаският депутат от ГЕРБ Иван Вълков успокои обществото, че затвор за това, че двама души са си поделили разход за гориво, няма да има. Пред репортер на „Черноморски фар“ той коментира промените предлагани от него и негови колеги от ГЕРБ, касаещи инкриминирането на нелегалните обществени превози.

  Още вчера във фейсбук групите за споделено пътуване настана истерия, че именно този метод на пътуване, който в последните години е доста ползван, ще бъде погнат от закона. Някои медии дори гръмнаха със заглавия спекулиращи с това.

  „Този законопроект е на Министерски съвет и касае Закона за автомобилните превози. Ние като народни представители имаме право на законодателни промени между първо и второ четене. От асоциациите, които са 7-8 на брой – товарни, пътнически и обществен превоз, поискаха да се инкриминира деянието, когато се извършва по незаконен начин. Това влияе изключително лошо на бизнеса. Освен това сте свидетели в няколко случая, когато станат пътнотранспортни произшествия и където има жертви, няма застраховки. Така, че това ще е в полза и на безопасността на движението и здравето на самите пътници“, обясни той и добави, че затова той и колегите му предлагат тези деяния да се инкриминират, защото само административните мерки не помагат за справяне с проблема.

  Това, че в предлаганите промени не влизат „споделените пътувания“ е оказано в частта, в която е посочено, че трябва да е доказана облага при извършването на превоза.

  „Т.е. да има някаква добавена стойност. Иначе, когато двама души пътуват от точка А до точка Б и си поделят разходите за гориво, тук в случая нямаме облага“, поясни Вълков.

   

  Очаквайте подробно интервю с Иван Вълков на страниците на „Черноморски фар“ по темата!

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.