Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  20:41Понеделник

  25 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Иван Алексиев към новия Общински съвет: Нека загърбим политическите пристрастия и да работим за Поморие

  01-11-2019 1 608

  Снимка: faragency.bg

  Ще разчита на 21 съветници за важните проекти за града и общината

   

  Силвия ШАТЪРОВА

   

  Кметът на Община Поморие Иван Алексиев и новоизбраният Общински съвет положиха клетва преди минути, предава репортер на „Черноморски фар“. Днес 21-мата общински съветници стъпиха за пръв път в зала за новия мандат на местния парламент. Заседанието откри най-възрастният общински съветник – Никодим Стоянов, който ще води до избирането на председател на Общински съвет. Петчленна комисия ще излъчи новия първи сред равни в местния парламент. Две са предложенията - досегашният председател - Адам Адамов от ГЕРБ и Ива Кусева от БСП.

  Това ще е третият мандат на Алексиев като кмет на морската община. Той благодари за високата избирателна активност миналата неделя и на онези над 7300 души, които са го избрали.

  „Това е вот на доверие и искам да уверя всеки един независимо дали е гласувал за мен или не, че тази отговорност съм готов да я поема и я поемам. Уважаеми госпожи и господа общински съветници изборите приключиха, днес се заклехме да работим за просперитета на Община Поморие. Нека загърбим политическите пристрастия, нека забравим повелята на централите, а да мислим за едно – за развитието на Поморие и на общината. Нека докажем пред себе си, нашите деца и родители, че първо сме поморийци и след това политици. Защитавайки интересите на Поморие защитаваме нашето днес, бъдещето на нашите деца и спокойствието утре на нашите родители. Пожелавам здраве, въоръжете се с много търпение, мъдрост и целеустременост“, заяви в залата пред общинските съветници новоизбраният досегашен кмет на общината.

  Алексиев допълни пред журналисти, че ще разчита на всички общински съветници, когато става въпрос за важните проекти за града и общината. ГЕРБ в момента няма мнозинство в Общински съвет, не им достига един глас.

  „Ще разчитам на всички общински съветници. Тук не говорим да имаме един глас повече за мнозинство, а за това да имам подкрепата на всички 21 съветници. Това ще е водещо в този ми мандат. Целта ми ще бъде тези най-важни решения за проектите да ги взимаме с пълно мнозинство“, поясни той.

  Кметът добави, че предстои изграждането на втория етап на рибарското селище в града. Ремонтът на пътя Поморие-Каменар, който е един от най-важните в общината и свързва всички населени места в нея, също предстои да се случи.

  „Има още много проекти, по които предстои да кандидатстваме. Най-важното обаче остава изработването на Общия устройствен план – договорът е подписан, екипът работи, срока за изработването е 15 месеца. Аз съм убеден, че в рамките на една година Община Поморие ще има готов ОУП и след няколко месеца да бъде вече приет и на национално ниво“, поясни Алексиев.

  Не на последно място той анонсира и друг важен проект по ОП „Региони в растеж“ – развиването на туристическите атракции в общината. Стойността му е 10 милиона лева.

  коментари

  Добави своя коментар

  02.11.2019 г., 09:54 ч. | Dora Apostolova
  Алексиев да даде пример от себе си, като загърби политическите пристрастия на своята партия ГЕРБ и продължи борбата на поморийци да изтръгне плажната концесия Изток от ръцете на мутрите концесионери, които са кадър на ГЕРБ! Тогава ще го смятам за искрен!

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.