Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:00Вторник

  02 Юни 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Инициатива на деца със специални потребности за празника

  23-05-2020 0 166

  Снимка:

  Педагогическите специалисти от РЦПППО – Бургас отправиха интересно предизвикателство към децата и учениците със специални образователни потребности в чест на 24 май. В резултат на това, те, заедно с родителите си, се включиха в арт- работилнички за рисуване, апликиране, моделиране, като се докоснаха до празника по интересен, артистичен и забавен начин. И така създадоха своя приказка „Фантазия“, изпълнена с  изкуство, стремежа към красота и хармония, заложени във всеки от нас.

          С голямо желание и настроение твориха децата и учениците от  групите на всички специални педагози, а рисунките им бяха наситени с много цветове и интересни идеи. Арт дейностите бяха  насочени към опознаване на изписването на буквите, в съчетание със звуковото им произношение, развитие на фината моторика, креативността и положителните нагласи у децата. Украсиха се букви с помощта на различни техники, изработиха се от пластилин, цветна хартия, кибритени клечки, цветя, бобчета и др. Със своите трийсет букви ние пишем любими думи като  - мама, родина, мир. От страниците на книгите родната реч разказва легенди, истории, постъпки. Като песен се лее словото в стиховете на поетите, в разказите и романите на българските автори. Част от учениците от ресурсните групи преписаха любими текстове, посветени на празника, изготвиха свои илюстрирани книжки, защото всеки от нас е длъжен да пази родния език, да го предава на следващите поколения, за да не изчезне неговата магия.

       Тази година, за най-светлия български празник, училищните дворове няма да се изпълнят с усмихнати учители и ученици. Те ще останат тихи... Но едно цвете, засадено през пролетта, отгледано с грижи и с много любов, през септември ще бъде занесено в училище. С голямо желание и старание ученици със СОП , под ръководството на педагогическите специалисти от РЦПППО Бургас и  заедно със своите родители, засяха цветя за преподавателите си.

       За всеки ученик има поне един любим учител, който го кара стъпка по стъпка да върви по пътеката на знанието. А по професионалния път на  учителите  има поне по един спомен от всеки ученик. И когато е сътворен от детското въображение и творчество, този момент е още по - ярко запечатан в съзнанието на педагога.

       Ръководството на РЦПППО–Бургас благодари на всички ученици, на родителите и педагозите за старанието, творческия заряд, за емоциите и вълнението.

       «Нека ни е светло и цветно да използваме всяка възможност, за да творим!     Нека добото настроение, професионализъм  и надежда никога да не ни напускат. Честит празник и бъдете здрави, това бяха посланията към всички, отправени от  госпожа Антоанета Стоянова – директор на РЦПППО Бургас.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.