Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  08:23Събота

  04 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Имаме запаси от пшеница за повече от две години

  26-03-2020 0 251

  Снимка:

  Изказване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов  по Нова телевизия разгневи зърнопроизводителите. Те подготвят свой отговор, който да изпратят не само до Каракачанов, но и до министър-председателя и министъра на земеделието. В нея се подчертава, че са силно обезпокоени от направеното изказване, в което са представени неверни и манипулативни данни.

  „Сектор зърнопроизводство е ключов за България и доставя необходимите количества за изхранване на населението на страната.

  България е на ключово място в света по производство и износ на пшеница, маслодаен слънчоглед и царевица. Нашето производство на зърнени култури е достатъчно, за да задоволи нуждите на българските граждани. България е основен производител и търговец на зърно в света.  За 2019 г. сме на 11-о място по експорт на пшеница в света. Наличността, която имаме към момента, е 1,7 млн. тона. Това може да ни задоволи всички вътрешни нужди на пазара за повече от една година. Наличността на царевицата е над 2 млн. тона. С тази наличност ние можем да издържим и до две години, ако дори повече няма реколта. В предприятията за производство на олио имат налична суровина за минимум три месеца. Отделно от това, неизтъргуван слънчоглед има в достатъчна наличност до края на годината”, се казва в проекта.  Подчертава се също, че не приемат обидните квалификации от страна на министър Каракачанов.

  „НЕ българските земеделски производители, членове на НАЗ, не са „едни момчета с анцузи“. ДА, българските производители, членове на НАЗ, са честни и отговорни към продукцията, която осигуряват и която е част от националната сигурност на страната”, се подчертава още. И призовават да се спазва добрият тон и да се запази уважението към българските земеделски производители, които непрестанно работят за продоволствието на родината.

  Зърнопроизводителите очакват навременна реакция от страна на премиерa Бойко Борисов, вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и на министърa на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.