Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  07:52Понеделник

  25 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Емил Костадинов:Промяната в БСП е заложена в Платформа за демократичен социализъм, която се представя от Красимир Янков

  09-03-2020 0 336

  Снимка:

  Корнелия Нинова е твърде далеч от идеята на БСП от самото начало


  "Промяната в БСП е заложена в Платформа за демократичен социализъм, която се представя от Красимир Янков." Това заяви по "Канал 3" Емил Костадинов, член на НС на БСП и бивш депутат от левицата на въпрос, кой има шанс за председателското място на лявата партия. "По инициатива на Красимир Янков, група социалисти създадохме Платформата, защото за първи път на редовен Конгрес няма да бъде представен политически документ от тясното ръководство на партията." Той добави, че главният теоретичен принос за написването на Платформата е на Георги Пирински, проф. Захари Захариев, проф. Димитър Генчев и др. "Дадохме своя принос, за да може партията да разполага с такъв документ в навечерието на Кнгреса. В момента се води една кампания, която е отнесена само и единствено около избора за председател на партията", категоричен беше Костадинов. "Красимир Янков още от ноември заяви, че ще се кандидатира за председател на БСП и заяви инициативата, че дебатът да минава на програмно ниво, а не на принципа - "стани да седна", добави още Емил Костадинов. 
  "Това, което представяме сега като документ, е част от актуалната програма на партията от 2008 година", обясни Емил Костадинов. На въпрос, дали настоящият лидер на партията Корнелия Нинова е изоставила идеята на БСП, той отговори: Г-жа Нинова е твърде далеч от идеята от самото начало. Във времето имаше едно свободно осцилиране от ляв патриотизъм, през ляв консерватизъм до екологична насоченост", добави социалистът. 
  "Всичко, което се случи през последните четири години е дело на екипа Нинова - Добрев"
  "Кирил Добрев не притежава качествата и морала да бъде председател на партията", изрази мнение Костадинов и добави, че не може и да е заместник-председател на БСП. "Той не притежава организационните качества, но беше наложен от Нинова. Преди дни Добрев даде оценка, че БСП е куц кон, а на места го няма и коня. Но четири години именно той беше зам.-председател на БСП и отговаряше по организационните въпроси. На практика Добрев прави оценка за работата си и екипа, с който работи", обясни още Емил Костадинов. Бившият депутат беше категоричен, че Нинова и Добрев са неразрушим екип. "Всичко, което се случи през тези четири години - отдалечаването от идеала и ценностите е дело на този тесен екип, те са начело и те отстраниха всички, които имат лично мнение", обасни Емил Костадинов.
  "БСП трябва да се върне доверието на хората. Тя трябва да приеме ценностите, които са заложени в програмата на партията от 2008 г., и отсъстваха от "Визия за България". Това означава смяна на неолибералната система със системата на социалната държава", добави той. 
  "През последните 3 години беше поставена на абордаж темата за предстоящи парламентарни избори от Корнелия Нинова за вътрешна употреба. Парламентарната ни група беше извадена от Народното събрание в удобни за ГЕРБ моменти. 3 месеца основната опозиционна сила отсътваше от НС. БСП няма право да се крие и да бяга когато е притискана. Понякога трябва да крещи, но не бива да е креслива партия",категоричен беше Емил Костадинов. По думите му, въпреки сериозното обществено напрежение и недоволство към управляващите, БСП не убеждава, че е алтернатива на този етап.      
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.