Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  10:51Петък

  29 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Доброволци в Несебър помагат активно в борбата срещу COVID-19

  08-04-2020 0 295

  Снимка:

  Доброволческите групи, сформирани в община Несебър във връзка с обявената противоепидемична ситуация, работят активно. Към тях вече са се присъединили 18 души. Дейността им се изразява в социален патронаж в полза на болни, самотно живеещи и социално слаби граждани на общината.

  Действията им са координирани с Общинския щаб за противодействие на разпространението на COVID-19 и целят намаляване на социалните  контакти на най-рисковите групи през карантинния период.

  Доброволците посещават, приемат поръчки, пазаруват и доставят хранителни продукти и лекарства по предварително изготвен списък и със средства на нуждаещите се от помощ.

  В тази дейност, със значителна активност, се отличават членовете на Общинската организация на БЧК-Несебър. Списъкът на хората, които те обгрижват надвишава 50 човека.

  Ангажирани в дейността по снабдяване с продукти и лекарства от първа необходимост са и звеното „Социален патронаж“ към Управление „Социални грижи и услуги“ към Община Несебър, кметовете и кметските наместници по населените места.

  Към доброволческите отряди се включиха и членовете на Ловно-рибарско сдружение „Балкан 2012“, чиято дейност, освен разноса на храни и лекарства, е да осъществява постоянен контакт и обратна връзка с районните инспектори на МВР по места в селищата на общината. Освен това съюзът, чрез своята интернет страница, огласява заповедите и инструкциите на националните и местни отговорни институции, издавани във връзка с настоящата извънредна ситуация.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.