Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  14:04Вторник

  07 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Днес Айтос открива паметника на загиналите воини

  12-09-2019 0 886

  Снимка:

  Представителният духов оркестър на ВМС-Варна, почетна рота и айтоските гвардейци ще застанат пред него

   

  Днес, на 12 септември 2019 година, от 11.00 часа, Община Айтос и Инициативен комитет «Воинска памет" - Айтос организират възпоменателно тържество за откриването на паметника на загиналите във войните айтоски воини.

  Лично, Контраадмирал Кирил Михайлов - Командир на ВМС — Варна, оказа неоценимо съдействие за отдаване на заслужена почит към айтозлии, убити на фронта. По повод откриването на паметника, днес в Айтос ще гостуват Представителният духов оркестър на ВМС - Варна и почетна рота от Военно формирование 32890 - град Бургас. Паметникът ще бъде осветен от ставрофорен иконом Ромил Негозов, военни моряци и VІ Ученически гвардейски отряд ще отдадат заслужена почит. Венци и цветя ще поднесат Министерство на отбраната, народни представители от 44-ото Народно събрание, ВМС-Варна, Областна управа - Бургас, Общината, Общинският съвет, национални, областни и общински патриотични организации.

  Изключителна е финансовата помощ на Министерството на отбраната, което предостави сумата от 8000 лв. за изграждането на паметния знак. От името на айтоското гражданство, Община Айтос и ИК "Воинска памет" поднасят специална благодарност и към фирмите, които направиха много ценен партиотичен жест към Айтос и безвъзмездно участваха с материали, труд и техника в строителството на паметника.

  Изключителната благодарност на Айтос и айтозлии е към ЗКС "ЛОЗОВО" с директор Димитър Кехайов за стоманено-бетонните конструкции, на «МЕТАЛСТРОЙ» - Бургас за безвъзмездно предоставения 120-тонен кран, на «ЕЛИТКАРСТРОЙ" - Ямбол за изкопа, насипа и паветата около паметника, за монтажа - на «ЕЛМОН» ГРУП - Варна за монтажа на стоманобетонните елементи. Благодарност организаторите поднасят и към всички дарители на средства - организации, фирми, политически партии и граждани.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.