Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:33Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Димитър Стоянов:Ще има проблеми при ревизията на приватизацията

  13-02-2020 0 231

  Снимка: Архив "Черноморски фар"

  Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол, осъществяван от държавата.

  "Ще има проблеми при извършването на тази ревизия. Приватизацията, която беше извършена, тръгна много силно поради факта, че в България след 10 ноември, вследствие на политиката, която водиха тогавашните правителства, изгуби всичките си пазари. Изгубихме арабските пазари вследствие на връзките ни с Израел, изгубихме и пазарите заради политиката, която се провеждаше в тогавашния Съветски съюз. На нашите места се настаниха други, а някои от предприятията станаха ненужни", каза депутатът от БСП Димитър Стоянов в предаването "Денят ON AIR".

  Според него основно правителството на Жан Виденов е извършило масовата приватизация, а голямата привитазация е била по време на правителството на Иван Костов (1997-2001 г.) 

  "Не зная как ще се установява какво е ставало през този период, защото на органите на МВР, които можеха и бяха задължени да събират доказателства за начините на извършване на приватизацията и извършени престъпления, беше забранено да събират информация на тази тема. Това остана един тъмен прозорец", каза още Димитър Стоянов.

  Той посочи, че може би, ако са извършени криминални престъпления - давността за тях да не е отминала. Според него все още има действащи договори за приватизация и може да се види какво е изпълнението по тях.

  "В приватизацията имаше много интереси, участваха много хора - "сини", "червени", безпартийни, силови групировки. Приватизацията продължи и по време на царското правителство. Трудно е да се каже кой повече се е облагодетелствал", допълни депутатът.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.