Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:24Събота

  29 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Димитър Николов: Няма да се уморя да се боря за Бургас

  10-10-2019 0 857

  Снимка: Борислав Пенков

  Акценти в програмата за управление на кандидат кмета за следващите четири години

   

   

  Кандидатът за нов мандат Димитър Николов представи програмата си за управление на Бургас и общината през следващите четири години в Магазия 1 на Пристанище-Бургас.

  „Бургазлии искат по-малко приказки и повече работа, няма да се уморя да се боря за Бургас“, заяви той. Сред топ темите в програмата му са образование и здравеопазване. Не случайно двама професори водат листата на ГЕРБ за общински съветниици-Проф.Севдалина Турманова и проф. Сотир Сотиров. Нова универститетска детска болниза е срад амбициите на Николов през следващия му мандат, още филиал на УАСГ, нови индустриални зони, ще продължи благоустрояването на града и утвърждавенето му като туристическа дестинация с нови атракции като хидробуси между пет пристана в залива, както и нов етнографски комплекс в Ченгене скеле.

  Николов отново повтори, че Бургас се състезава с останалите градове и битката през следващите години ще е за привличане на млади обучени хора, които да останат тук.
  „Моята цел е успехът на Бургас, затова разчитам на широка подкрепа“, завърши той, след което представи листата за общински съветници.

   

    

   

  Морски таксита в Бургаския залив

   

  Община Бургас кандидатства с европейски проект за ново туристическо корабче, подобно на катамарана „Анастасия“. След завършване на защитените пристани на острова и в Ченгене скеле, както и на лодкостоянката в „Крайморие“, ще може да се извършват превози с корабче между пет точки в Бургаския залив – изброените три, плюс Магазия 1 в пристанище Бургас и рибарско пристанище „Сарафово.

   

  Малки квартални спортни зали

   

  Изграждане на 6 многофункционални спортни зали, всяка от които ще разполага с по две зали между 100 и 200 кв.м. Те ще бъдат изградени в к-с „Изгрев”, к-с „Братя Миладинови”, к-с „Зорница”, к-с „Славейков”, к-с „Меден рудник” и кв. „Сарафово“. Залите ще дават възможност да се практикува не само спорт за високо майсторство, а и спорт за свободното време, като каланетика, пилатес, аеробика, гимнастика, йога, зумба, модерен балет, различни видове танци, бойни спортове и много други.

   

   

  Градска платформа SMART BURGAS

  SmartBurgas е електронна платформа, предоставяща информация за различни аспекти на градския живот в реално време със следните модули: Паркиране – за общински затворени паркинги и улично паркиране; Велосипедна мобилност – веломрежа и велостоянки; Ремонти и снимки; Управление на отпадъци; Обекти на интерес; Трафик – натовареност на пътни артерии; Метеорология; „Бургас диша”; Управление на риска от наводнения; Модул с информационен панел за събития; Модул за инвеститорите и бизнеса; Модул „Burgas Apps”; Виртуална разходка в Бургас; Модул за общностна активност; Модул „Видеонаблюдение”. Данните ще могат да бъдат разглеждани чрез мобилен телефон, таблет или компютър, а мобилно приложение ще дава възможност на всеки един да ги използва в реално време

  Арт улица „Алеко Константинов“

  Проектът за цялостно обновление предвижда подмяна на настилките, нови зелени площи, пейки, кътове за отдих, ново осветление и видеонаблюдение, перголи с пълзяща растителност, като на "Богориди", безжичен интернет. За настилка ще бъдат използвани основно гранитни павета. По протежението на улицата ще бъдат подредени красиви павилиони от дърво, метал и стъкло и арт кафене.

  Закупуване на 56 електробуса последно поколение

  Това ще ни позволи да пуснем допълнителни курсове по натоварените линии, да осигурим обслужване на местата, където има транспортна необходимост и да търсим варианти за съкращаване на времето за придвижване с градски транспорт.

  Това ще реши и проблема с неспазване на разписанията при ПТП и повреди, както и проблема с неработещите климатици през лятото, тъй като наличието на резервен подвижен състав ще даде възможност за бърза реакция и подмяна на превозните средства с изправни. Бургаските съставни селища ще се обслужват с климатизирани, екологично чисти автобуси.

   

   

  Университетска детска болница

  Изграждане на Университетска детска болница със спешен център и високотехнологично оборудване, която ще обедини всички педиатрични специалности на едно място и ще позволи комплексно лечение на децата, не само от община Бургас, а и от цяла Източна България.

   

  Нови пристройки към училищни сгради

  Разширяване сградния фонд на училищата чрез ремонт и пристрояване на съществуващи сгради и изграждане на нови, за които има готови проекти – СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ОУ „В. Априлов”, АЕГ „Гео Милев”, ОУ „Св. Княз Борис I”, ППМГ „Акад. Н. Обрешков” и ГРЕ „Г. С. Раковски”, ОУ „Любен Каравелов”, СУ „Добри Чинтулов” и ОУ „Христо Ботев” - кв. „Сарафово”.

   

  Етнографски комплекс „Ченгене скеле“

   

  Изграждане на нов културно-образователен и туристически център, посветен на рибарството. Така бургаската традиция ще бъде съхранена в природна и екологична среда, като едновременно с това ще бъде показана по интересен за туристите начин. Подобряване на довеждащата инфраструктура, включително по море - чрез изграждане на защитена лодкостоянка. 

  Бъдещият етнографски комплекс ще покаже бита на рибарите с активното участие на местната общност – как се плете мрежа, как се връзва въдица, как се готви морска храна.

  Проект за Етнографски музей

  Етнографският музей на Бургас ще се развие в място, което отговаря на всички функционални, експлоатационни и естетически изисквания, съответстващи на статута на паметник на недвижимото културно наследство от местно значение. Предвидените мерки за благоустрояване са строго съобразени с автентичния вид на сградата. 

   

  Индустриална зона „Долно Езерово“

  Тя е с площ 120 декара, предназначени за логистични дейности, с изградена довеждаща инфраструктура. За нея е изготвен Подробен устройствен план и план за улична регулация.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.