Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  16:28Петък

  29 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Димитър Германов: Приморско ще стане различен град с обновеното пристанище

  18-10-2019 0 1202

  Снимка: faragency.bg

  Пречиствателната станция, инфраструктурата и облагородяването на населените места в общината сред приоритетите на кандидата за кмет на ГЕРБ

   

  Георги РУСИНОВ

   

  С реализирането на проекта за пристанището, Приморско ще стане изцяло различен град. Това заяви кандидатът за кмет на Община Приморско за ГЕРБ д-р Димитър Германов. Тази вечер в морския град бе открита кампанията на партията за местния вот. Германов поясни, че когато за пръв път е станал кмет на общината през 2011-а, е обещал Приморско да си върне пристанището.

  „Това стана през 2015-а година. От скоро вече и земята е общинска, като преди това беше държавна. Сега, когато имаме и двете, можем да започнем да правим нещо. Имаме идеен проект и ще търсим финансиране. То може да е по европейски програми, както и смесено. Това няма да е обикновено рибарско пристанище, а такова, с което градът ще стане изцяло различен. Ще е мултифункционално“, посочи той пред жителите на града.

  Друг много важен проект за Германов е пречиствателната станция на Китен. Размерът на парите, финансирани по европейска програма там е 22 милиона лева. Кандидатът за кмет наблегна, че само 5 общини в цялата страна са с подобни проекти и Приморско е една от тях. За размера на финансирането пък той обясни, че това е колкото бюджета на цялата община, което говори за сериозната работа вложена по него.

  Над 30 милиона лева е стойността на изпълнените до момента проекти под ръководството на Германов. Той посочи, че тази година, или най-късно през другата се очаква финансирането за друг важен проект – Южния подход на града. За добрата работа на екипа си Германов посочи факта, че към момента имат над 30 проекта, които са готови и стоят и чакат новия програмен прозорец на Европейския съюз.

  Облагородяването на населените места на общината също е важно за Димитър Германов и екипа му.

  „Инвестирали сме много в културната дейност, в детски градини, училища, спорт. 110 хиляди лева бяха дадени за новите кабинети по физика и химия в училището в Приморско. От 2011-а не сме променяли данъците. Ние сме социална община, защото за 8 години те не са увеличавани. Направихме Северния подход, ремонтирахме доста улици и то основно - от ВиК до асфалтиране“, каза още той.

  Германов обяви, че в работата му винаги най-важни са били хората.

  „Най-важното сте вие. Разбирам, че ще има недоволни, но ако започваме от малкото винаги, няма да можем да направим голямото. За 8 години много се промени града. Започнах с минус 4 милиона, знаете какво беше състоянието на общината. Тогава имахме по 15 хиляди туристи на сезон, сега стигаме до 100 хиляди. Сега в момента сме със стабилен кредитен рейтинг и сме финансово стабилни“, добави още кандидатът за кмет трети мандат.

  Той хвърли светлина и върху нападките на опонентите му за обществените поръчки и затова, че местния бизнес не получава такива.

  „Уважавам местния бизнес, но при обществените поръчки всеки може да кадндидатства, дори и фирми от Португалия например. Всички сме равни пред закона“, уточни Германов.

  Сред официалните гости на откриването на кампанията бяха и бургаските депутати от ГЕРБ Димитър Бойчев и Ивелина Василева. Двамата се изказаха ласкаво за съпартиеца им и за кандидатите за общински съветници и кметове на населени места. Сред думите и на двамата бяха как коренно се е променил Приморско за двата мандата управление на Германов. Бойчев дори го сравни с бургаския кандидат за кмет четвърти мандат Димитър Николов по успешност. След техните изказвания бе представена и листата от кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.