Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  05:55Вторник

  02 Юни 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Държавата пуска своя платформа за резервации на нощувки и ресторанти

  21-05-2020 0 251

  Снимка:

  Българската държава ще конкурира световните платформи за туристически резервации със собствен продукт. От 1 юни ще заработи платформата "Преоткрий България", разработена от държавата и частни компании, в която ще могат да се правят онлайн резервации за нощувки и ресторанти.

  Платформата е насочена към тези потребители, които искат да летуват на българското Черноморие, да използват български продукти и българска храна и обектите, в които отсядат, "да спазват изискванията, посочени от Световната здравна организация и българското правителство", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при представянето на платформата. Наред с това хотелиерите и ресторантьорите ще трябва да се ангажират със спазването на "доброволен стандарт", което ще се контролира от държавните институции, се разбра на брифинга в Министерския съвет. Разработват се например правила за безопасност и хигиена, за чието спазване публикувалите оферти ще трябва да гарантират.

  Освен високо качество на услугите създателите на платформата обещават на нея да се дават най-добрите оферти, защото публикуването на обяви ще е безплатно и компаниите "няма да ни дължат никаква комисионна, така че ще могат да си позволят да дадат много добра цена", каза Филип Анастасиу, управител на "Метро България", която разработва платформата. В началото на тази година управляващите приеха нови разпоредби, с които отдаваните за краткосрочен наем стаи в платформи като Booking и Airbnb следва да плащат туристически данък на общините. Не е известно дали тези правила ще важат и за бъдещата държавна платформа.

  "Идеята е да качим на много по-добро ниво продукта, който българският туризъм предлага. Задължително условие за хотели и ресторанти е да предлагат български храни, произведени от продукти, които са доставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери", заяви Георги Гърневски от "Метро България".

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.