Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:28Петък

  29 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  „Черноморски фар” е отличен с награда за принос в обучението на възрастни

  11-10-2019 0 603

  Снимка: Михаил Михалев

  Ученето през целия живот е кауза за медията ни

  Ана РАЙКОВСКА

  Вестник „Черноморски фар” спечели още една престижна награда. Тя е за принос в обучението на възрастни в категория „Медии” и бе връчена по време на галавечеря за участниците в Петите национални дни за учене през целия живот, на които Велико Търново бе домакин три дни. Наградата е признание, но не е и случайна, защото за флагмана на бургаския печат ученето през целия живот е не само една от основните теми в публикациите му, а кауза. 

   Призът бе връчен на издателя на вестника Димитър Николов от Ивайла Василева – редактор на вестник „Учителско дело”. „Аз приемам наградата като признание за регионалната преса, тъй като от месец юни представлявам Асоциацията на регионалните медии в България, част от която е и вестник „Черноморски фар” със стогодишната си традиция. Няма как да не се вълнувам, защото аз съм у дома си, тъй като съм продукт на Великотърновската книжовна школа. Живеем в свят, в който информационните технологии вземат превес и интелектуалният труд ще се котира все повече. Тази награда е преди всичко заслуга на колегите от „Черноморски фар”. Аз, като издател и мениджър, се стремя да култивирам в тях една философия, която да стимулира те да вложат труда си и да дават принос в служба на индустрията, но най-вече на обществото. Благодаря ви!”, бяха думите на Димитър Николов при получаването на наградата.

  От Националните дни за учене през целия живот - Велико Търново `2019 в Бургас пристигна и още една награда. Тя е за специален принос в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, а неин носител е проф. Севдалина Турманова – заместник областен управител и областен координатор за учене през целия живот. „Благодаря на областните управители, директорите на РУО, на директорите на професионални гимназии и социалните партньори за това, че заедно, през всичките тези пет години работихме, за да направим този процес разпознаваем. Уверявам ви, че ще продължим със същата енергия за още по-добри резултати и за успеха на ученето през целия живот“, каза г-жа Торманова при награждаването. И нейната награда е напълно заслужена, защото именно от Бургас преди пет години за пръв път е прегърната идеята за този форум.

  Общо в 8 категории бяха раздадени награди, сред които за специален принос в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, за неправителствена организация, ръководител на институция/организация за образование и обучение на възрастни, най-активен областен координатор, за социален партньор, за обучаваща институция. Номинираните са избрани чрез гласуване в Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.

   Годишната награда за цялостен принос в сектора за учене на възрастни бе присъдена на инж. Стефан Шулев – директор на Национална професионална гимназия по горско стопанство – Велинград. Тя е за традициите и дългия стаж в обучението след средно образование на лесовъди, които успешно се реализират в горските стопанства в цялата страна.

   Петото издание на Национални дни за учене през целия живот (9 – 11 октомври) бе организирано от Министерството на образованието и науката и с финансовата подкрепа на програма „Еразъм+”. Форумът обединява отговорни институции, призвани да координират дейности, механизми и добри практики за стимулиране на ученето на българите  над 16-годишна  възраст. Наситената програма през трите дни на проявата включи семинар за медии, празнично шествие на участниците, популяризиране на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа EPALE в открито изложение пред Паметника на Асеневци и Национална конференция, която бе в най-старото търновско читалище  - „Надежда”.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.