Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:52Понеделник

  25 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бургазлията Петър Йорданов: Във Франция можем да излизаме навън за час на ден

  29-03-2020 0 2875

  Снимка: Личен архив

  Михаил КОЛЕВ

  Петър Йорданов е на 30 години, родом от Бургас. От 2009 година живее и работи във Франция, като е част от Френския чуждестранен легион, където работи и до днес. В момента се е устроил в град Кастелнодари, на 60 км от Тулуза. По негови думи, ситуацията във Франция около коронавируса може да се раздели на две: половината от местните хора са паникьосани, докато останала част се опитва да води стария си начин на живот, спазвайки наложените от френската държава ограничения.

  „Ограничени сме да излизаме по един път на ден в продължение на 1 час, без правото да се групираме. И ако трябва да се излиза за спорт, нямаме право да се отдалечаваме на повече от един километър от жилището ни. От мое лично наблюдение има хора, които спазват ограниченията, но за съжаление също така има и такива, които просто си плащат глобите в размер на  135 евро”, казва Йорданов, който съвсем естествено за един боец казва, че не изпитва страх от вируса.

  Той не е съгласен с думите на президента Еманюел Макрон, който обяви, че Франция е във война с пандемията.

  „Ако Макрон е във война с коронавируса, който от началото на годината е убил 20 000 човека (в световен мащаб), би трябвало да е във война срещу сезонния грип (113 000 жертви в световен мащаб), онкологичните заболявания (близо 2 000 000 жертви в световен мащаб), алкохола (близо 600 000 в световен мащаб), абортирането (близо 10 000 000 убити неродени деца в световен мащаб) и прочее. За мене война няма”, категоричен е бургазлията.

  Според него това, което България може да взаимства от Франция в създалата се обстановка, то е държавата да подпомогне малкия бизнес, тъй като французите се опитват да защитят по всякакъв начин най-засегнатите икономически от тази криза, докато според Петър в България това не е така.

  За разлика от много наши сънародници зад граница, които след обявяването на пандемията се прибраха у нас, 30-годишният бургазлия е останал във Франция, тъй като работата му е държавна и няма как да я напусне заради страх от COVID-19.

  „Също така, защото имам заплата, срещу която трябва да се работи. Можех да се прибера в България и да се направя на ударен, че не мога да се върна във Франция, заради анулирани полети и в същото време  да продължавам да си взимам заплатата, но не го считам за коректно това действие”.

  Въпреки че не си е в България, Петър постоянно следи какво се случва в родината. По негови наблюденията мерките у нас и във Франция му се виждат сходни, но той остава с впечатлението, че като че ли българите подхождат една идея по-лежерно към тях.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.