Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  10:25Четвъртък

  28 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бургаският авиомузей е най-желаният туристически обект за лятото 2019

  18-09-2019 0 428

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

   С над 10.5% ръст на посетителите, спрямо миналата година се похвали Бургаският авиомузей. До края на август през него са преминали над 80 хиляди посетители. Любопитен е фактът, че и там вече се намират желаещи, които да направят своята сватба. И нищо чудно авиомузеят да започне да се конкурира с остров Света Анастасия, като място за романтични венчавки.

  Въпреки мрачните прогнози и реализирания спад на туристи това лято, бургаските атракции продължават да се радват на голям успех.

  Остров Света Анастасия също отбелязва ръст, който е 8%. На неговите красоти са се насладили близо 30 хиляди посетители. Най-силен месец откъм посетители е август, за разлика от миналата година, когато пиков месец е бил юли.

  „До голяма степен за този ръст допринесоха концертите и като цяло културните прояви там. Имам наблюдения, че дори едни и същи хора идват по няколко пъти, за да слушат музика“, коментира Росалина Димитрова, директор на ОП „Туризъм“. Тя е опимист и за това, че до края на септември, а защо не и през октомври, ако метеорологичните условия позволяват, на Света Анастасия ще има посетители. За тази събота е планирано кръщене, сподели тя, като доказателство за нейните предвиждания.

  Корабчето „Анастасия“ това лято също е превозило повече пасажери в сравнение с миналата година. Ръстът е 4%.

  Фестивалът на пясъчните фигури е посетен от над 70 хиляди гости. По думите на Димитрова, това също е резултат, по-добър от предходната година.

  Акве Калиде запазва ръста на желаещи да го посетят спрямо миналата година, който е 8 хиляди до края на август. Но вещите в туризма знаят, че като има плаж, хората не ходят там. Времето на интензивните посещения на банята на Сюлейман Великолепни тепърва предстои. Силни месеци с много посетители са септември, октомври, а защо не и ноември.

  „Статистиката сочи, че в общинските обекти сезонът е по-силен, въпреки спадът на туристи. Пренощувалите в Бургас българи са повече. Два процента е ръстът, които са част от посетителите, защото има и такива, които идват без приспиване. Важното е, че нашите обекти се знаят и има интерес към тях“, заключи Димитрова.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.