Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:59Вторник

  31 Март 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бойко Борисов: Голяма добрина ще направим за Бургас

  23-02-2020 0 5191

  Снимка:

  Обществената поръчка за избор на строител за стратегическия за Бургас Северен обход, ще стартира следващата седмица. Това става ясно от видео, публикувано в профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук. Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, Борисов инспектира строителните дейности на АМ „Европа“. И сам застава зад волана. Премиерът подсвирква с клаксона, говори с работници, поздравява ти с "Как си, бе?" и пожелава на всеки "Да си ми жив и здрав!",

  „Ще направим голяма добрина за целия трафик в Бургас. Много ще се облекчи. Не много, а ще стане чудно!“, възкликва министър-председателят. И пита директно зам.-министъра: „Нанков, искам да ме запознаеш сега, защото от Поморие към Бургас напредват, нали, и то усилено.  И сега като стане готово- този четирилентов път към Слънчака, както във филма/б.а. премиерът съобщава, е гледал премиерния епизод на сериала на запис/, ще ги вкараме в Бургас на двете кръгови и светофари. Затова да видиш каква проектна готовност има и направо сега да я продължим и да я свържеме тази отсечка за „Тракия“ малко по-надолу преди да влизаме в Бургас на кръговите…. “. „Отговори ми веднага“, настоява Борисов.

  „Там сме обезпечили терен, демек отчуждителите процедури, парцералния план, техническия проект- всичко е готово. И другата седмица стартираме обществената поръчка за избор на строител“,  обяснява зам.-министърът.

   От думите му става ясно, че най-вероятно това е стратегическият за Бургас Северен обход- ключова инфраструктурна връзка. oт мaгиcтpaлa „Tpaкия“ дo Cлънчeв бpяг. Само преди месец кметът  Димитър Николов обяви, че иска да стартира тази година. И съобщи, че ще се опита да убеди ръководството на АПИ, че „Община Бургас ще бъде в кондиция и има желание за партньорство в условия на съфинансиране да започне изграждането на  пътния проект.

   „И Горанов вика, ако зависи от мен, веднага бих го финансирам. Тъй ми каза, сещаш ли се“, заяви днес Борисов.

   

  Източник: Дарик

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.