Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:21Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Без чест между крадците: Задигналите монетите от телескопа се топят в съда

  22-08-2019 0 927

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Старата поговорка, че между крадците няма чест се доказа с пълна сила в случая с откраднатите монети от телескопа до Казиното. В заседание пред Окръжен съд – Бургас, в което единият от задържаните Стоян Вълков обжалва задържането си под стража, побърза да каже, че този, който „бил го направил“, визирайки кражбата, тъкмо го били докарали в ареста. Стоян имаше предвид Станимир Костадинов, който ден по-рано бе задържан от Районен съд – Бургас по същото обвинение. В разпространеният запис от охранителни камери се вижда, че и двамата извършват кражбата на стойност 302 лева, които са били в монетника, който се оценява на 442 лева.

  Пред съда служебният адвокат на Вълков обясни, че наложената на първа инстанция мярка за неотклонение на клиента му е прекалено тежка, като се имало предвид, че самото престъпление не е такова. Той поиска от съда „домашен арест“ за клиента си, като се аргументира с това, че разследването ще може да продължи, а органите на МВР да следят клиента му да не нарушава мярката. Към това Стоян добави, че никога не се е укривал и няма намерение.

  Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас на свой ред посочи, че взетата мярка за неотклонение от първоинстанционния съд е правилна, а жалбата на Вълков неоснователна. Държавният обвинител посочи, че извършеното от Вълков престъпление е извършено в особено опасен рецидив и по смисъла на Наказателния кодекс е тежко. Прокурорът посочи още, че може да се направи извод за това, че Стоян е съпричастен към престъплението. Освен това от разпити на свидетели също ставало ясно, че той е единият от извършителите. Не на последно място обвинителят обясни и че при по-лека мярка за неотклонение има реална опасност Вълков да извърши друго престъпление. Като аргументи за това тя посочи богатото криминално минало на обвиняемия, който е осъждан многократно за кражби. Това говорело за личността  му, че има упоритост у него да продължава да извършва престъпления.

  След изслушването на пледоариите и кратко съвещание, съставът на Окръжен съд – Бургас потвърди мярката за неотклонение на Вълков, който ще остане в ареста.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.