Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:34Вторник

  07 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса

  22-03-2020 0 3374

  Снимка:

  Проф. Коста Костов ще оглави новия Национален експертен щаб за коронавируса.

  Професор е по белодробни болести, консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”, главен редактор на списание InSpiro и консултант на медицински център InSpiro. Специализирал е в Швейцария и Германия.

  Наскоро Костов присъства на среща на земляците айтозлии в София. Завършил е немската езикова гимназия в Бургас, в Айтос е ходил малко на детска градина.

  "Но съм обходил Айтос като малък, ходил съм на хармана, брал съм бадеми, ловил съм паяци, на "Трите братя" съм се качвал, в парка съм бил много пъти, риба съм ловил от язовира. Връщам се много често, имам роднини в Айтос. Скоро бях там - едва си намерих махалата. Мястото е неузнаваемо, къщата на баба и дядо вече не е на същата улица. Тя съществува, но не е същата, надстроена е и изглежда различно", разказа още за „Народен приятел” проф. Костов.

  „Хемингуей казва, че всичко, което е не по-далеч от 30 км от морето е столица. В този смисъл, Айтос е столица. Роден съм в Бургас, но съм айтозлия. Защо ли?! Евреин си, ако майка ти е еврейка. А ние, българите сме от там, откъдето са бащите ни. Моят баща е айтозлия. Моите баба и дядо по бащина линия са айтозлии. Моят баща е завършил айтоската гимназия. А аз бях много по-близък с дядо и баба по бащина линия, отколкото по майчина. Моята махала от детството е махалата над Горското. Улицата се казваше "Трети март" или "Осми март", това беше т.н. "Маджур махала", имаше вършачка, като деца ходихме да видим как се вършее. Сега, там наблизо живее мой братовчед. Не беше отдавна, когато реших да отида до Айтос и да видя местата, където съм отраслнал, и където играехме на пумпал и на топчета. Аз свързвам родината с махалата в Айтос, където съм живял като дете.", каза професорът по време на земляческата среща на айтозлии в София.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.