Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  09:57Петък

  03 Април 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Айтозлии в София-Доц. Евгени Йочев: Живеем с красив спомен, който никой не може да ни отнеме

  20-02-2020 0 507

  Снимка: НП

  И Евгени Йочев беше за първи път от много време на срещата на айтозлии в София на 7 февруари т.г.. Бил университетски преподавател по история на българската държава и право, доцент. Преподавал в Академията на МВР и Русенския университет, сега пише книги на тема държавата и правото. Вестник „Народен приятел“ научи, че на 21 февруари т.г. е представянето на книгата му „История на Съюза на съдиите и на Съюза на адвокатите в България" в Съдебната палата.“Това е над 500 страници книга - моята докторска дисертация. В гилдията има интерес към темата. Що се отнася до айтоските срещи - идвал съм един-два пъти, но преди много години. Навремето бях кореспондент на „Народен приятел", заедно с Руси Маразов. Участвах в списването на вестника още като ученик и след това. Редакцията беше на кръстовището до пазара. Пишех много за ученическия живот, за летните бригади, за Айтос - каквато тема ми поставяха, пишех. Спомням си как сме отразявали манифестациите. Точно на пощада има едно ъгълче, издадено навън - нещо като покрито балконче, откъдето предавахме манифестацията по говорителя: Задават се редиците на това и това предприятие, на еди-кое си училище - и площадът гърми. Беше някъде към 1966-67 година.

  Йочев рядко се връща в Айтос. Родителите му са починали - продали къщата. Идва от време на време при стари приятели и съученици. Последно, миналата година, на 24 май, дошъл на среща за 50 години на випуска от гимназията.

  Спомня си за парка и как като ученик участвал в боядисването на къщичките на приказните герои, ходил да види бригадирския лагер, който вече го няма, търси в спомените си стари улици и знакови сгради. Все по-малко са познатите лица в Айтос, поколенията се сменят, останали са му неколцина приятели. Но пък в носталгията по родния град има доза романтика. „Ние живеем с един красив спомен, който никой не може да ни отнеме", признава Евгени Йочев и си обещава от тук нататък да е редовен на срещите на айтозлии.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.