Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  06:49Четвъртък

  28 Май 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Авто-мото поход на клубовете „Зонта“ минава през Бургас

  09-10-2019 0 331

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Авто-мото поход на клубовете на „Зонта“ в България и Румъния е част от тържествената програма за честване на 100-годишнината на „Зонта интeрнешънъл“ – една от най-влиятелните международни организации, работещи за по-добър живот на жените и момичета. Той се организира от президентките на 11-те „Зонта“ клуба в двете съседни държави и е своеобразен зов за промяна. Промяната, която ще спре убийствата на жени от техните партньори, ще спре насилието, а децата ще се върнат в  училище и няма да раждат деца.                                                                                                     

  Походът е призив за по-доброто бъдеще, в което всяка жена и момиче ще могат сами да избират дали да бъдат домакини, майки или професионалистки и ще заемат ръководни длъжности наравно с мъжете.

  Шествието ще започне от София и ще мине през градовете в България и Румъния, по следния маршрут: На 13 октомври стартира в София, пред Национален исторически музей, „Бояна“, преминава през  Пловдив, площад „Съединение", Стара Загора, площада пред сградата на общината и на 14 в 17.30 часа е Бургас, на откритата сцена „Охлюва" в Морската градина. На следващия ден продължава за Варна и Русе. От там отива в Румъния – в градовете Плоещ и Урлати. Финалът е отново у нас – във Велико Търново на 17-и в 17.30 часа, пред паметника на Асеневци.

  Председателката на Бургаския клуб „Зонта“ Петя Великова, коментира, че по предварителни данни от нашия град ще се включат четири автомобила с представителки на организацията.

  Походът ще пренася знаме в чест на 100-годишнината на „Зонта интернешънъл“, което ще се предава тържествено от президент на президент, заедно с послание към следващите поколения. След приключване на похода.

  На откритата сцена на „Охлюва“ като поздрав за всички ще чуем изпълнение на стипендиант на „Зонта“ клуб - Бургас Габриела Йорданова.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да се застроява по Черноморието?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.