Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:02Сряда

  26 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Авто-мото поход на клубовете „Зонта“ минава през Бургас

  09-10-2019 0 289

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Авто-мото поход на клубовете на „Зонта“ в България и Румъния е част от тържествената програма за честване на 100-годишнината на „Зонта интeрнешънъл“ – една от най-влиятелните международни организации, работещи за по-добър живот на жените и момичета. Той се организира от президентките на 11-те „Зонта“ клуба в двете съседни държави и е своеобразен зов за промяна. Промяната, която ще спре убийствата на жени от техните партньори, ще спре насилието, а децата ще се върнат в  училище и няма да раждат деца.                                                                                                     

  Походът е призив за по-доброто бъдеще, в което всяка жена и момиче ще могат сами да избират дали да бъдат домакини, майки или професионалистки и ще заемат ръководни длъжности наравно с мъжете.

  Шествието ще започне от София и ще мине през градовете в България и Румъния, по следния маршрут: На 13 октомври стартира в София, пред Национален исторически музей, „Бояна“, преминава през  Пловдив, площад „Съединение", Стара Загора, площада пред сградата на общината и на 14 в 17.30 часа е Бургас, на откритата сцена „Охлюва" в Морската градина. На следващия ден продължава за Варна и Русе. От там отива в Румъния – в градовете Плоещ и Урлати. Финалът е отново у нас – във Велико Търново на 17-и в 17.30 часа, пред паметника на Асеневци.

  Председателката на Бургаския клуб „Зонта“ Петя Великова, коментира, че по предварителни данни от нашия град ще се включат четири автомобила с представителки на организацията.

  Походът ще пренася знаме в чест на 100-годишнината на „Зонта интернешънъл“, което ще се предава тържествено от президент на президент, заедно с послание към следващите поколения. След приключване на похода.

  На откритата сцена на „Охлюва“ като поздрав за всички ще чуем изпълнение на стипендиант на „Зонта“ клуб - Бургас Габриела Йорданова.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.