Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:54Сряда

  26 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Андрей Рунчев, ОП „Транспорт: „Паякът“ работи все по-малко

  21-01-2020 0 1451

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  Репатриращите машини в Бургас работят все по-малко. Това заяви шефът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев по време на Комисията по обществен ред и сигурност към Общински съвет – Бургас. Членовете й разгледаха докладната записка от заместник-кмета Красимир Стойчев, с която се иска актуализация на цените.

  Изказването на Рунчев дойде в отговор на въпрос от председателя на комисията Живко Господинов. Той попита дали няма някакъв компромисен вариант, в който да не се повишават цените на „паяка“, тъй като това ще натовари допълнително бургазлии, а и преди време цените на наказателните скоби са били повишени.

  „Последната актуализация на цените е била през 2012-а. Тогава разходите за заплати, гориво и поддръжка на репатриращите машини не са били каквито са днес. Плюс това, тези увеличения в цените касаят само нарушаващите правилата. Самите репатрации също намаляват като брой през последните години, защото бургазлии си изградиха навици на спазване на правилата. Това са наблюденията ми“, заяви Рунчев.

  Той добави още, че и поради естеството на работа, няма много желаещи за нея и трудно задържат кадри, въпреки че заплатите са били повишавани.

  Заместник-кметът Красимир Стойчев предлага цените да се изменят по следния начин: I-ва зона от 36 лева без ДДС да стане 46 лева без ДДС или 55.20 лева с ДДС; II-ра зона от 43 лева без ДДС да стане 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС;  III-та от 52 лева без ДДС да стане 60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС.

  Членовете на Комисията по обществен ред и сигурност се пошегуваха, че „паяк“ в Меден рудник не ходи, но ако в най-големия бургаски комплекс има поне една репатрираща машина, то общината ще си реши финансовите проблеми от раз.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.