Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

   

  15:19Вторник

  31 Март 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  събеседник

  Албена Михова:Да вървим смело напред и... смахнато

  Обичам черния хумор и с дяволите съм на „ти” – шегува се популярната актриса

  11-02-2020 0 509

  В смешното откривам истината, казва Михова
  Снимка:
  Интервю на Димитър Илиев

  Албена Михова е родена на 18 април 1975 година във Варна. Зодия „Овен”. Преди да кандидатства преминава през двегодишно обучение в школа към Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров”. Баща й е бил актьор. И досега следва неговите съвети. Съветът, който й служи като мото в живота е – вярвай в себе си! В тийнейджърските си години нейни идоли са Чарли Чаплин и Джейн Фонда, а от българските Татяна Лолова, Анета Сотирова, Георги Парцалев, Димитър Манчев и всички актьори от варненския театър. През 1994 година е приета в НАТФИЗ – специалност „Кукли”. Четири години е в екипа на „Хъшове”, след това две години играе в „Шоуто на Слави”. Една от любимите й роли в шоуто е на Елена Костова, жената на Иван Костов. След това играе в Малък градски театър „Зад канала”, Младежкия театър „Николай Бинев”, театър „Сълза и смях”, „Искри и сезони”, театър „Мелпомена”. Паралелно с участията си в театъра играе и в комедийните предавания „Бай Брадър”, „Пълна лудница”. Набира смелост и се явява в шоуто за имитации „Като две капки вода” и „Dancing stars”. През този сезон бургаската публика ще има възможност да я гледа в най-новата постановка на театъра „Милионерът” на Йордан Йовков с режисьор Богдан Петканин.

  - Определят Ви като актриса, способна да остави усмивка у всеки. И това ли е част от таланта?

  - Не! Това е моят характер. Аз съм си такава, весела. Обичам да се шегувам и това е начинът да оцелявам. Знаеш, животът днес не е чак толкова весел. Опитвам се да разчупвам живота си, и който гледа несериозно към мен се радвам, че съм го постигнала, за да не мисли, че съм някаква тежка, драматична жена.

  - По-усмихнати ли сме днес българите?

  - Народът ни не е спирал да се усмихва, но шегите и смешките в ежедневието не са много смешни. Ето затова хората идват на това наше място, наречено театър. Разбира се, има и хумор, който публиката не одобрява, но без хумор няма как да ни е мил животът. Който иска да ни гледа, да заповяда. А ние, актьорите, се усмихваме по-често само когато сме на сцената, за съжаление.

  - Глад за комедии или пренасищане от комедии заливат театрите днес?

  - Да, вярно е, има глад. Нови комедии почти няма, но и да има, не са толкова смешни. Затова започнаха да се поставят много чужди пиеси. Много английски хумор започна да залива сцените у нас. Руският хумор почти сме го изгледали. Комедиите на Чехов, Гогол. Въпреки че като мине известно време, режисьорите ги преоткриват наново. Но в най-новата комедиография хуморът за съжаление липсва. Не е постигнато това, което има в комедиите на Йовков, Страшимиров, Ст. Л. Костов, Станислав Стратиев. За мен те са интересни и досега. Искам да ги гледам, но ако ме покани някой режисьор мога и да поиграя в тях, нали така. (продължителен смях).

  - Когато разбрахте, че Ви предстои гастрол в бургаския театър, с каква кошница се запътихте към Бургас?

  - Ха, кошница не съм взимала (смее се), но приех поканата с голямо желание и любопитство. Засега всичко е прекрасно. Работи се професионално, техническите служби са на ниво. Общо взето, гледаме да не се изнервяме, то няма и поводи за това и както се казва, премиерата чука на вратата (смее се).

  - Интересно е да споменем, че в стогодишната история на театъра, комедията на Йовков „Милионерът” се поставя за първи път. Какво осмиваме днес?

  - Ами по-добре късно, отколкото никога (смее се). Да, странно е защо чак сега. Явно за театъра сега и е дошло времето. А какво осмива … ами не знам и аз какво осмиваме (смее се). Осмиваме българското разбиране за сватосване, как родителите са влияели на децата си, обичаите. Всичко това, поднесено с много хумор, ще накара публиката да се забавлява, но също и нас, които сме на сцената.

  - Какво обещава дуетът Албена Михова – Тончо Токмакчиев?

  - Много ми е любопитно да работя с Тончо. За първи път играем заедно на една сцена. Много е разнообразен. Всеки ден е в различни емоции. Смеем се, когато си учим текста. Какво друго … абе, един чудесен дует. (смее се).

  - А взаимно ли беше удоволствието от работата Ви с бургаските колеги?

  - О, да! Надявам се да е взаимно, не мога да кажа, питайте тях. За мен беше супер яко, но за краткото време трябваше да направим чудеса. Съставът е голям, има много случки, различни ситуации. Моята героиня е в страшно разнообразен ритъм. Във всяко едно действие продължавам да градя и не знам дали ще го изградя (смее се). Надявам се всичко да завърши добре.

  - Продължете … една роля се получава само тогава, когато …?

  - Когато имаш желание да я направиш и да се покажеш пред публиката. Във всяка роля давам нещо от себе си. Помня любими фрази, отделни сцени.

  - След като играете в „Милионерът”, не мога да не Ви попитам – ако имате 1 милион лева за какво няма да Ви стигнат?

  - То няма нищо, което на нас, българите, да ни стига. Винаги ще се намери нещо, за което да харчим. Все нещо ще търсим по магазините … (смее се). Лично на мен може би няма да стигнат за здраве, за тези амортизации по тялото. (смее се продължително).

  - А какво предпочитате – милион  лева или милион публика?

  - Предпочитам публиката. Не съм толкова за парите. Хората го знаят. Имам доста изяви, имам школа, която ръководя, така че не всичко е пари.

  - От няколко сезона сте в трупата на Сатиричния театър. Възможно ли е битът да сломи духа на сатириците днес?

  - Не! Няма такава сила. Трудно може да бъде сломен духът на сатириците. Различният репертоар допринася да не се вторачваме толкова много в бита и да се кара по старому. Поставят се много арт пиеси, комедии, мюзикъли. Всичко това поддържа високия дух на сатирика.

  - Разтълкувайте думите на Вашия директор Калин Сърменов, който в едно интервю каза – „там където има смях, и дяволът бяга”!

  - Ами защото дяволът бяга, той не обича да се шегува, но аз имам смелост да се шегувам с него (смее се). В моята зодия пише – не пускайте зодия „Овен” в ада, защото опитомява дяволите и ги влачи за опашките (избухва в смях) . Не знам какво точно е имал предвид г-н директорът, може би, че истинският хумор е по-силен от дяволския … не знам, ще го питам (смее се). Но аз обичам черния хумор и с дяволите съм на „ти”. (смее се).

  - Ако има повече хора болни от смях, това добре ли е  за държавата?

  - Това е най-хубавата болест. Пожелавам я на всички, но болни от смях все още не съм срещала. По-добре е да сме здрави и да се смеем.

  - За какво си спомняте и до днес от времето, когато бяхте част от екипа в „Шоуто на Слави”?

  - Само хубави неща. Това е човекът, който ме изкара на показ, подаде ми ръка, направи ме известна. Той е човекът, който умее да открива талантите, техните качества и ги прави звезди, за което му правя евала. Имаше турнета, веселби, поживяхме си, както се казва. Сега в театъра е малко по-различно.

  - А бихте ли се върнали отново?

  - Ако ме покани, защо не. Може би сега ще бъде още по-смешно, но не сме се виждали с години.

  - Последната Ви най-запомняща телевизионна изява бе в „Маскираният певец”. Трудно ли се отстоява на това предизвикателство?

  - Не ми беше за първи път да пея, но тук бях под маска, което прави предаването уникално. Предизвикателството е докато те разпознаят. После ти се убива желанието, но си заслужава. Предаването е интересно като облицовка. Някои го смятат за детско предаване, но не е така. В България трудно се приема новото, но ще свикнем, няма къде да ходим.

  - Нека да припомним на нашите читатели едни от най-добрите Ви имитации в „Бай Брадър”?

  - Много време мина оттогава, но първите ми бяха най-любими, последните почти не ги помня. Ами кои … Кичка Бодурова, Ивайла Бакалова, Албена Вулева, Сашка Васева – ми беше любим образ, Галка от „Каризма”, Зара. Ами Стойка Пипирудата, е как… къде без Стойка (смее се).

  - Кое е шоуто, което правите единствено за себе си?

  - Не разполагам с такова време, а и няма кой да ми го прави. Единственото шоу е с моя син, който ме забавлява с разни игри. С него се разговаря интересно и винаги се смеем, докато се храним.

  - С какво най-вече Ви впечатляват мъжете-зевзеци?

  - С усмихнатия си поглед и чувството за хумор. Само това. Никакви други излишни приказки. Ако един мъж има чувство за хумор, той вече ме е пленил.

  - А имате ли роля, към която все още не смеете да пристъпите?

  - Нямам любими роли, роли, за които да мечтая. Искам роли интересни, атрактивни. Обичам масовите пиеси. Не обичам индивидуалната игра. Обичам да си партнирам, да има смешки. Умирам да се разсмивам на сцената. Това е най-чистият хумор за актьора. А когато стават и гафове, това също много ме забавлява.

  - Говорим, смеем се, но все пак с какво не се шегувате в живота?

  - Единствено със здравето. Вижте, само в смешното аз виждам истината за това, което ни заобикаля.

  - А кога драматизирате повече, отколкото трябва. Правите ли от мухата слон?

  - Ако си заслужава, ако има смисъл, ако видя, че нещо се крие от мен, ще направя от мухата слон, че и нещо повече. (смее се).

  - Но в повечето случаи гледам да няма такива проблеми. Но не знам защо хората остават с някакво впечатление, че съм конфликтна. Може би изглеждам по-властна, но не е така.

  По-чувствителна съм, опитвам се да се усамотявам, да почивамq но времето за това все не ми достига.

  - И в края, кажете ни нещо, след което човек като го прочете, да се усмихне и да продължи напред?

  - Напред смело и … смахнато!

   

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника

  анкета

  Колко още ще издържите под карантина?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.