Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:25Четвъртък

  27 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  13 училища в областта ще предложат нови специалности

  14-02-2020 0 406

  Снимка:

  Няколко нови специалности ще предложат училищата на територията на област Бургас за следващата учебна година. Увеличава се и броят на паралелките. През 2019 приемът на ученици е осъществен в 134 паралелки,  сега са одобрени 144. Това стана ясно по време на заседание на Комисията по заетост, ръководено от заместник областния управител Владимир Крумов.

  13 са училищата, които ще предложат нови специалности. Това са: Средно училище „Никола Вапцаров“- гр. Айтос – Компютърен график; Средно училище „Христо Ботев“- гр. Айтос – Графичен дизайн; ПГЕЕ „К. Фотинов“- Бургас- Техник по комуникационни системи; ПГСАГ „ К. Фичето“- Бургас – Брокер/Недвижими имоти; Средно училище „Д.Дебелянов“- Бургас- Компютърен график; Средно училище „Епископ К. Преславски“- Бургас- Организатор Интернет приложения; Средно училище „Константин Петканов“ – Бургас – 2 специалности: Икономист- информатик и Графичен дизайнер; Обединено училище „Хр. Ботев“, с. Росен, Созопол – Камериер; Средно училище „Св. Св.Кирил и Методий“ – Созопол – Софтуерни и хардуерни науки; Средно училище „Н.Вапцаров“- Царево- Сервитьор/Барман; ПГ по морско корабоплаване и риболов „Св.Никола“- Бургас – Корабостроителен техник (задочна форма).

  До настъпването на новата кампания по прием предстои две основни училища в област Бургас да бъдат преобразувани в обединени. Това ще им даде възможност да предложат професионална подготовка след 7 клас.

  В училище „Васил Лески“ , кв. „Горно езерово“, Бургас желаещите да продължат своето обучение ще могат да го направят в професия „Работник в заведенията за хранене и развлечение“. Училище „Св. П. Хилендарски“ в гр. Каблешково ще предложи професия „Работник в озеленяването“. С тези промени се цели да бъде улеснен достъпа до образование, както и да се намали рискът от отпадане от образователната система.

  В Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Н. Обрешков” – гр. Бургас, профил „Математически”, с прием в 5. клас Комисията утвърди три паралелки.

  От професионалното съсловие на учителите определиха предложения от РУО план-прием като балансиран и добре структуриран.

  По данни на Регионално управление образование (РУО) броят на завършващите VII клас ученици през 2020 година е 3996. Общо за областта държавен план-прием за учебната 2020/2021 год. предлагат 55 образователни институции: 17 професионални гимназии, 6 профилирани гимназии (общински и 1 частна), 25 средни училища (1 вечерно), 5 обединени училища, Спортно училище „Юрий Гагарин” – гр. Бургас, Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” - гр.Бургас.

   

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.