Вторник, 21 Май 2024
    
Бургас Спорт

Футболната легенда Димитър Бербатов към бургаски ученици: „Бъдете упорити и постоянни!“/СНИМКИ/

  10.05.2024 15:05  
Футболната легенда Димитър Бербатов към бургаски ученици: „Бъдете упорити и постоянни!“/СНИМКИ/

Весела Горанова

Бъдете упорити и постоянни, това ще ви донесе успех!“, с тези думи се обърна футболната легенда Димитър Бербатов към учениците от ПГЕЕ „Константин Фотинов“ и ППМГ “Акад. Никола Обрешков“.

„Пожелавам ви да имате целите, амбициите, постояннството, да можете да успявате и покорявате. Няма да ви бъде лесно, но когато преодоляваш препядствия, ставаш по-силен“, допълни още той.

Бербатов пристигна в Бургас, за да открие изложбата „По моя начин“, която се намира във фоаието на Електротехникума. Преди това изгледа демонстрация на гвардейския отряд към училището, както и бе приветстван от духовия оркестър. Свежест и настроение донесоха и момичетата от мажоретния състав на ППМГ “Акад. Никола Обрешков“.


Спортната звезда даде старт на футболния турнир между отборите на двете гимназии, поприказва си с младите футболни таланти  и им даде насоки.

Най-голяма радост донесоха снимките с легендата, както и автографите, които раздаде, докосването до него. „Това е поредната такава изложба в страната, с която се оптивам  чрез моя пример да покажа, че ако наистина вярваш и се трудиш и имаш талант – има как. Има как да  постигнеш  определен връх“, каза пред журналисти той.

Фотоизложбата "По моя начин" е запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист.

Събитието се осъществява по идея на Асоциация „Докосни дъгата“ в лицето на д-р Денислава Ангелова и Димитър Бербатов.

На събитието присъстваха заместник кметът по спорт и туризъм на Община Бургас-Манол Тодоров и заместник областния управител Владимир Крумов.

Футболната легенда си тръгна с книга за историята на Бургас, която му подари директорът на Гимназията Павлина Градишка.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката, заяви зам.-министърът на образованието
  20.05.2024 08:46      

Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката", заяви зам.-министърът на