Петък, 17 Май 2024
    
Бургас

В червената листа за изборите през юни – доминират зам.кметове и общински съветници

  30.04.2024 16:50  
В червената листа за изборите през юни – доминират  зам.кметове и общински съветници

Дона МИТЕВА

Червената листа в Бургаска област за изборите през юни вече е одобрена от столицата. Обичайно водач е инж. Петър  Кънев,  опитен депутат с повече от 12 години присъствие в парламента. Следва го адвокатът  и областен лидер Тодор  Байчев,  който също има парламентарен стаж. Новоизбраният лидер на градската организация Паруш Парушев, е трети.

Квотата на Созопол попълва Тодор Дамянов, зам.-кмет в морската община. Айтозлийката  Милена Куртова - Радева, която е общински съветник, е на пето място. Шестата позиция е за бургазлийката Таня Иванова. Зам.-кметът на Средец, който отговаря за културата  - Йона Чобанова, е на седмото място. Следват бившият общински съветник от  Бургас Георги Георгиев, Валентин Славов,  Живко Жеков, Румен Николов. Разбира се има оставени позиции и за гражданската квота, която още не е попълнена с точните имена.

Последен в червената листа е бившият председател на Общинската организация на БСП Живко Господинов. Това място той си го бе заплюл още преди време.

Дали е търсено доминиращото присъствие в листата на представители на местната власт и личности с опит в малките парламенти само може да се гадае, но при прочита на кандидатите това се набива на очи.