Вторник, 21 Май 2024
    
Бизнес Бургас

ЛУКойл Нефтохим Бургас дари 300 000 лева на община Бургас, тя ще ги ползва за детски площадки

  30.04.2024 14:59  
ЛУКойл Нефтохим Бургас дари 300 000 лева на община Бургас, тя ще ги ползва за детски площадки

Силвия Шатърова

Традиционното дарение за инфраструктруни проекти направи ЛУКойл Бургас на община Бургас.

Документът бе подписан от председателя на УС на петролната компания Евгени Маняхин и кмета Димитър Николов.

Парите  ще се използват за спортни зони, за подобряване на инфраструктурата на града. Едно от най-значимите дарения досега е предостяването на сградата на Културния дом на НХК, която след усилията на Община Бургас и реновирането й по проект е едно от най-добрите културни средища на града. „Това е добър пример как може да си сътрудничат голяма компания с общински успешен екип", подчера модераторът на срещата зам.кмета Станимир Апостолов.

С настоящето дарение ще бъде изградена нова детска площадка в квартал Сарафово и ще бъде основно реконструирана детска площадка в квартал Долно Езерово, както и ще бъдат изградени фитнес уреди на центарлния плаж и въжен мост.

„Ние се концентирарме не само върху икономическите и бизнес аспекти на нашето присъствие, но и върху социалния аспект, както за нашите работници, така и за региона, където присъстваме.Ние тук не само работим, но тук отглеждаме децата си, тук те тръгват в детски градини и училища. Гордеем се, че сме част от този регион и общество, където присъстваме“, заяви Евгени Маняхин.

Тази година през октомври компанията ще отбележи 25 години от присъствието си в България и конкретно в Бургаски регион.

Винаги сме чувствали подкрепа от страна на града, допълни още Маняхин.

„ЛУКойл винаги е подкрепял инфраструктурни проекти. Винаги са участвали в културния и обществен живот на града. Доста сгради бяха прехвърлени безвъзмездно в активите на общината. Освен Дома на НХК, бе прехвърлено и РУ в ж.к“Лазур“, което е едно от най-модерните в момента“, заяви от своя страна кметът Димитър Николов и допълни, че волейболния мъжки отбор на Бургас се развива благодарение на солидна финансова подкрепа на компанията. „Дълги години той е завоювал престижни награди и купи, благодарене на ключовото финансиране на нефтената компания“, каза Николов още, като намекна с усмивка, че Бургас има вече и женски волейболен отбор и не би следвало да бъде дискриминиран.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката, заяви зам.-министърът на образованието
  20.05.2024 08:46      

Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката", заяви зам.-министърът на