Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас

Червените свикват конференция: търси се градски лидер

  16.04.2024 13:32  
Червените свикват конференция: търси се градски лидер

 

Дона МИТЕВА

Общинската конференция на БСП е насрочена за събота от 10.30 часа в залата на театър „Адриана Будевска“.

Една от задачите на нея е да се избере общински лидер, след като  Живко Господинов си подаде оставката след местните избори. Така не стана ясно дали тя бе приета или не. Но пък така или иначе той присъства на част от събрания, на които се номинираха кандидати за поста му.

Първо в публичното пространство излезе името на бившия зам.областен управител Божан Божанов, който се оказа обаче, че няма амбиции да повежда червената организация. Сега сред номинираните са уважаваният адвокат Тинка Желязкова, която води организацията на жените социалистки. Другите спрягани имена са това на бившия депутат Николай Тишев, за който се знае, че не е обичан от централното ръководство и конкретно от Корнелия Нинова. Лично тя го извадила от листата на местните избори – това се мълви сред  поддръжниците му в Бургас, които никак не са малко. Неговият съименник Николай Колев, от изгревската организация също е номиниран за общински председател.

Клюката обаче спряга като фаворит Паруш Парушев – един от неизменно присъстващите в листата на червените на всички избори и човек, който знае що е партийна дисциплина, но пък за част от организацията е твърде ретро.

Не бива да се пренебрегва и фактът, че самият Живко Господинов също е номиниран и то от доста организации.

Не се знае дали част от изброените няма да си направят отвод. Опитът показва, че нищо не е сигурно докато не мине гласуването. Сигурно е обаче едно – червените редици не са стройни в Бургас, както и в много други градове на страната.

Предстоящите номинации за евродепутати и отново депутати или ще ги стегнат или тотално разстроят. А и онзи, който се нагърби с поста на общински лидер трябва да изнесе изборите две в едно на гърба си. И след тях да поеме позитивите и негативите от резултатите.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,