Вторник, 30 Апр 2024
    
Бургас Култура

„Бургас и морето“ събира песни за участие

  14.04.2024 16:24  
„Бургас и морето“ събира песни за участие
Вестник \"Черноморски фар\" за поредна година ще отличи песента с най-добър текст в конкурса
  Черноморски фар, Архив

Георги РУСИНОВ

 

Традиционният конкурс за песен „Бургас и морето“ събира песни за тазгодишното издание. По регламент в него могат да се включат музиканти със своите нови песни.

„Ако сте талантлив автор и имате създадена нова песен, то още днес може да я изпратите за участие в Националния конкурс за песен „Бургас и морето 2024“. Има достатъчно време и за музикантите, които тепърва ще работят по създаването на своите музикални хитове“, посочват организаторите.

Крайният срок за подаване на песни е 10.05.2024 г. Финалният етап на конкурса „Бургас и морето“ ще се проведе в разгара на лятото на голямата сцена в Летен театър Бургас и ще бъде излъчен в национален ефир.

„Не чакайте и не се колебайте! Конкурсът е с изградени традиции и в същото време стъпва свежо към новите тенденции в музиката“, призовават от Община Бургас.

Вестник „Черноморски фар“ отново ще отличи песента с най-добър текст в конкурс. Призът се превърна в традиция от конкурса и през годините много именити автори са негови лауреати.

Контакти за възникнали въпроси, обсъждане на идеи и предложения изпращайте на мейла: [email protected]  или тел.: 0882 121 001.

Тази година за пръв път ще се проведе и „Бургас и морето“ за младежи. Ясни са и допуснатите до участие изпълнители. Това са: Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Великова, Натали Ангелова, Соня Вангелова, Теодора Велева и групите Scarlet Clouds и Fifth Hour са музикантите, които продължават към финалния етап на конкурса през лятото.

Всички те взеха участие на кастинг, който се проведе в Културен дом НХК и успяха да впечатлят журито в състав: Дарияна Куманова, Антонио Вандони, Стефан Илчев, Михаела Маринова и Христин Стрижлев.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,