Вторник, 30 Апр 2024
    
Бургас

Партиите не се разбраха за състава на РИК-Бургас

  14.04.2024 12:57  
Партиите не се разбраха за състава на РИК-Бургас

Областният управител Пламен Янев проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Бургас за провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Общият брой на състава на РИК Бургас е 17 души, в т. ч. председател, зам.-председатели и секретар.  Право на участие в състава имат 5 членове от коалиция „ГЕРБ - СДС“, 4 членове от коалиция „ПП - ДБ“, 3 членове от партия „ДПС“. Партия „Възраждане“ и коалиция „БСП за България“ имат по 2 членове, а партия „Има такъв народ“ – 1 член.

За председател на РИК Бургас бяха предложени Фани Семерджиева от коалиция „ГЕРБ-СДС“ и Виолета Атанасова от партия „Възраждане“. Коалиция „ПП - ДБ“ излъчи Георги Михов за секретар на комисията, а партия „ДПС“ - Емине Иляз. За зам.-председатели на комисията бяха предложени д-р Маргарита Събева от партия „Има такъв народ“ и Любима Бургазлиева от „БСП за България“.

След дискусия не бе постигнато съгласие между участниците както по отношение на избора на председател, така и за заместник-председатели и секретар. В тази ситуация до 19 април Централна избирателна комисия трябва да разпредели ръководните позиции на РИК.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,