Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас Култура

Островът празнува 10 години със специална концертна програма

  14.04.2024 12:00  
Островът празнува 10 години със специална концертна програма

Георги РУСИНОВ

 

Остров Света Анастасия ще празнува десети рожден ден това лято. На 15 август, специално за годишнината на единствения населен български остров, концерт ще изнесат в пълен състав „Мери бойс бенд“. Това заяви познатият като губернатор на острова Павлин Димитров пред репортер на „Черноморски фар“.

„Мери като бургазлийка и на имения си ден специално ще ни уважи и смятам, че ще стане много хубав празник. След това в петък и събота очакваме „Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени“. За първи път ще направим и един по-голям концерт на острова, който ще е около 3 часа. Ще ни гостуват „Остава“ и „Hayes and Y“ за радост на всички меломани“, каза той и добави, че за август се обмисля отново един по-голям концерт с участие на бургаски банди.

Димитров обясни, че на 1 май заедно с бургаски иконописци ще направят една прекрасна изложба от икони, които ще бъдат изложени в параклиса „Света Анастасия“. На 4 май пък ще се открие подводното разширение на острова.

„Влизаме под водата до подводния параклис на Света Анастасия с клуб „Приятели на морето“. С тях ще почистим и около острова“, посочи губернаторът.

Реално още преди официалното откриване на сезона на 1 май, параклисът вече е запазен за една от над десетте резервирани сватби, които ще се състоят на острова. Тя е още на 27 април. В последните години все по-голям е интересът за бракосъчетаване на Света Анастасия, който младоженците безспорно избират заради романтичната атмосфера.

 


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,