Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бизнес

Финалният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – НОИТ` 2024 е в Бургас

  10.04.2024 17:47  
Финалният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии – НОИТ` 2024 е в Бургас

 

Бургас ще бъде домакин на финалния кръг на 21-та Национална олимпиада по информационни технологии /НОИТ/. Той ще се проведе от 26 до 28 април в сградата на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

До финалния кръг на олимпиадата стигнаха общо 42 бургаски ученици с 21 класирани проекта, тъй като във всеки проект участват по 2 ученици. С най-много – 9 проекта са учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, следвани от ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ с 6, ПГКПИ – 5 и ПГЕЕ „Константин Фотинов“ – 1.

Всички класирани участници ще се състезават в 7 направления и 3 възрастови групи. Финалният кръг включва два етапа – тест и защита на проект. Общата оценка се получава след сумиране на оценките от двата етапа, като оценките се поставят от Национално жури, което изготвя и крайното класиране.

Освен предметните награди, победителите в Олимпиадата получават и специални дипломи от МОН, които могат да се използват за прием във висши учебни заведения.

Официалното откриване ще се състои на 26 април от 18.00 часа в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център. Тестът и защитата на проектите ще бъде на 27 април в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, а на следващия ден, 28 април, ще бъдат обявени резултатите от 10.00 часа в Културен център „Морско казино“.

Националната олимпиада по информационни технологии се организира от Министерството на образованието и науката с подкрепата на Регионално управление на образованието-Бургас, Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

Успехите на бургаските млади специалисти в областта на информационните технологии са резултат от целенасочените усилия и иновативни програми на общинската администрация за развитие на дигиталните компетентности сред подрастващите като “Coding Kids Burgas”, Училищна Телерик академия и др.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,