Вторник, 30 Апр 2024
    
Несебър

МВР и Община Несебър организираха среща с кметове и директори

  10.04.2024 16:51  
МВР и Община Несебър организираха среща с кметове и директори

Днес зам.-директорът на ОДМВР – Бургас  комисар Генчо Атанасов,  главен инспектор Коста Кирязов – началник на РУ Несебър и зам. кметът на община Несебър Виктор Борисов  се срещнаха с  кметовете на населените  места и  директорите на образователните  институции в общината. На събитието присъстваха още Иво Терзиев – началник на охранителна полиция в РУ Несебър и началникът на криминална полиция в районното управление главен инспектор Ивайло Василев.

Основната тема на разговор бяха мерките за превенция на противообществените прояви на територията на несебърска  община и възможностите на представителите на местната власт по малките населени места и на работещите с деца от всички възрастови групи  директно да комуникират с органите на полицията и да търсят съдействие.

Зам. директорът на ОДМВР – Бургас  комисар Генчо Атанасов изказа благодарност  към   Община Несебър за активното съдействие и ежегодно отпускания за  командировани  полицаи  ресурс, чрез  който се подпомага работата  за  обществената сигурност.

Подчертано бе,  че взаимодействието с гражданите  е в основата на добрите резултати на полицията. Кметовете на населените места бяха насърчени да не се колебаят да търсят връзка с представителите на реда при всяка ситуация с потенциално рисков за реда характер.

Бе обърнато внимание, че с наближаване на летния сезон, увеличаването на пребиваващите и броя на превозните средства на територията на общината, нараства и нуждата от повишено внимание към пътната обстановка.

Общината и РУ Несебър са инициатори на множество мероприятия с образователен характер, насочени към превенция на пътни инциденти с участие на деца. Бе подчертано, че местните органи на полицията работят с ръководствата на училищата и са готови  да предоставят  патрули в близист до образователните институции, когато и където е необходимо.

„Благодарим на Община Несебър за дългогодишното сътрудничество и многобройните инициативи и проекти, чрез които с общи усилия постигаме  високо ниво на сигурност за гражданите.“ – коментира главен инспектор Коста Кирязов.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,