Понеделник, 29 Апр 2024
    
Бургас Спорт

Баскетболният „Черноморец“ отново прегази „Спартак“

  01.04.2024 22:15  
Баскетболният „Черноморец“ отново прегази „Спартак“

Иван КРЪСТЕВ

 

Баскетболният „Черноморец“ победи отново „Спартак“ (Плевен). Над 1000 души подкрепиха „акулите“ в спортна зала „Бойчо Брънзов”, където постигнаха успех с 87:80. Началото на мача се забави поради технически проблем.

Изненадващо само 4 минути след старта плевенчани водеха с 5:15. Тогава старши треньорът на бургазлии Васил Евтимов използва тайм-аут и вкара ред в отбора на „Черноморец“. Лошият старт не попречи на домакините да водят на почивката с 54:50.

Втората част на мача беше нискорезултатна и изпълнена с прекъсвания. Поредица от съдийски решения в полза на плевенския отбор породиха недоволство у публиката и играчите на „Черноморец“. Все пак арбитърските грешки не попречиха на домакините да достигнат до 22-та си победа в лигата. Срещата завърши със скандирания на името на треньора Васил Евтимов.

Въпреки, че Спартак имаше повече притежания, по-добрият процент успешни стрелби на домакините помогна за успеха – 52% за „Черноморец“, срещу 48% за „Спартак“ (Плевен). С днешната си победа тимът на Евтимов се превърна в едноличен лидер в Националната баскетболна лига.

От отбора на „Спартак“ се отличиха Николай Стоянов с 19 точки и Талиб Занна, който постигна дабъл дабъл (13/10/0). За най-полезен играч на мача беше избран Травис Макконико (17/5/9).

„Акулите“ печелят всеки един от последните 8 мача срещу Спартак и с тази победа увеличават преднината си в преките двубои на 14-7.

На 7-ми април бургазлии се изправят срещу „Рилски спортист“. Това се явява пряк сблъсък между първия и втория и ще бъде много решаващ мач за развитието на сезона.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,