Събота, 27 Апр 2024
    
Бизнес Бургас Малко Търново Несебър Поморие Приморско Царево

Общините от Южното Черноморие с обща реклама на „Ваканция и СПА“

  13.03.2024 16:15  
Общините от Южното Черноморие с обща реклама на „Ваканция и СПА“

За първи път морските общини се обединяват в създаването на единен туристически продукт

 

Природа, семейна почивка, история, адреналин – това и още много могат да открият чуждестранните туристи, ако изберат Южното Черноморие през Лято 2024.

В рамките на най-голямото туристическо изложение у нас „Ваканция и СПА“ представители на общините Бургас, Поморие, Приморско и Царево презентираха  най-новия си рекламен видеоклип за предстоящия туристически сезон. Той е реализиран по „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“ на Министерството на туризма. Атрактивното видео е насочено към пазари Великобритания и Средна Европа и цели да представи уникалните възможности за туризъм за дестинация Южно Черноморие.

За първи път морските общини се обединяват в създаването на единен туристически продукт, който да бъде предлаган за външните пазари.

За презентирането на клипа на щанда дойде министърът на туризма Зарица Динкова. Събитието се състоя на щанда на Община Бургас в присъствието на бургаския зам.-кмет по спорт и туризъм Манол Тодоров, директора на Общинско предприятие „Туризъм“ Радовеста Стюърт, кмета на Община Царево Марин Киров и представители на общините-партньори по проекта Поморие, Приморско, Царево. В него участват още Несебър и Малко Търново. Видеото разкрива потенциала на региона и предлагане на уникален туристически продукт, обединяващ района на Странджа и морските общини.

Юбилейното 40-то издание на туристическото изложение се провежда в Интер Експо център от днес до 15 март.

Всички присъстващи представители на черноморските общини за пореден път застанаха твърдо зад искането за спешно преразглеждане на условията на концесията за Летище Бургас. Преди броени дни председателите на тринадесетте Общински съвети в област Бургас изготвиха съвместна декларация по темата, която изпратиха до Народното събрание и Министерски съвет.

Те подкрепиха категорично и позицията на кмета на Община Поморие Иван Алексиев, свързана с Фонда за развитие на Летище Бургас и привличане на бъдещи авиопревозвачи.

В рамките на изложението Община Бургас участва и в кулинарно шоу - чрез дегустация представи типични за района рибни специалитети. Управителят на остров Света Анастасия Павлин Димитров разкри пред българска и чуждестранна публика тайната на домашните тарама хайвер и чироз.