Понеделник, 20 Май 2024
    
Общество

Ще изпрати ли НАТО сухопътни войски в Украйна?

  27.02.2024 10:39  
Ще изпрати ли НАТО сухопътни войски в Украйна?

Ще изпрати ли НАТО войски в подкрепа на Украйна? В ефира на на „Здравей, България“ темата коментираха международният анализатор Искрен Иванов и съпредседателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев.

Изказването на френския президент Макрон, че не бива да се изключва изпращане на западни сухопътни войски в Украйна е сигнал, че Европа обмисля изпращането на натовски войски, но дали това ще се случи не е ясно, каза Иванов. Той посочи, че не е известно дали помощта от САЩ няма да бъде деблокирана. По негови думи, ако това не се случи до март, европейските държави може да се споразумеят да помогнат на Украйна под някаква форма.

Иванов допълни, че в евентуална такава мисия няма как да не участват американски военни части. Анализаторът каза, че е възможно войските да не са под флага на НАТО, а на принципа на двустранни споразумения между отделните страни и Украйна. Той е на мнение, че такава войска трябва да бъде изпратена под шапката на НАТО.

Дойчев се съгласи, че войската трябва да бъде натовска. А дали това би ознавало обявяване на война на Русия заваиси от начина, по който Москва ще го изтълкува, допълни той.

Дойчев посочи още, че се подава знак към Русия, че не може да продължава с настъплението в Украйна.


Анкета

Мнения

Мнения
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката, заяви зам.-министърът на образованието
  20.05.2024 08:46      

Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката", заяви зам.-министърът на