Сряда, 08 Май 2024
    
Любопитно Спорт

Да посетиш митичния „Анфийлд“ и музея „Историята на „Бийтълс“ в Ливърпул

  12.02.2024 13:40  
Да посетиш митичния „Анфийлд“ и музея „Историята на „Бийтълс“ в Ливърпул

Весела ГОРАНОВА

Бургазлията Кирил Евтимов беше сред гостите в главната трибуна на стадион „Анфийлд“ при победата с 5:2 над „Норич“ за FA Cup. Той беше в компанията на своя баща Андрей, който е дългогодишен привърженик на „червените“ от Града на „Бийтълс“. Мачът беше в центъра на вниманието на световните медии, тъй като само дни по-рано мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп обяви, че ще напусне поста си след края на сезона.

Въпреки сериозния интерес към неговата личност, германският специалист отдели време за среща с Евтимов преди победата на тима си. Родният финанист предаде на 56-годишния мениджър на „Ливърпул“ специални поздрави от бившия национал Димитър Рангелов, който игра под ръководството на Клоп в „Борусия“ (Дортмунд). От своя страна Юрген Клоп изказа благодарността си на всички български фенове на „Ливърпул“ за подкрепата към отбора и се поинтересува от настоящото ежедневие на Рангелов. Той остана много впечатлен, когато разбра, че бившият му играч е останал във футбола и работи с деца в Германия.

По време на престоя си в Ливърпул Евтимов успя да посети и музея на легендарните „Бийтълс“, който се намира на доковете в пристанищния град. Това е място, което всеки, отишъл в града, е задължен да посети. Там човек се пренася на невероятно пътешествие, докато вниква в историята за това как четирима младежи от Ливърпул от скромното си детство се изстрелват към шеметните върхове на славата и богатството. Репликите на улица „Матю“, студията „Ейби Роуд“ и „Кавърн“ пресъздават автентично началото на 60-те години, като позволяват всеки лично да се докосне до местата, които са помогнали на „Бийтълс“ да се превърнат в най-великата група в света. Посещавайки музея „Историята на Бийтълс“ в Ливърпул, феновете може да разгледат специални изложби, автентични сувенири и ексклузивни снимки, както и още много други неща, които има в този най-награждаван музей на „Бийтълс“ в Ливърпул.