Събота, 27 Апр 2024
    
Сунгурларе

Кърпят разбит път между селата Вълчин и Лозарево

  08.02.2024 09:01  
Кърпят  разбит път между селата Вълчин и Лозарево

Започна аварийно изкърпване на второкласния път II-73 в района на селата Вълчин и Лозарево, в област Бургас, и в част от Ришкия проход. Ще се изкърпят най-компрометираните и деформирани участъци, за да се осигури безопасността на движение. Дейностите се изпълняват без да се спира движението, което ще се осъществява в едната лента. Необходимо е водачите да шофират внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. При добро и сухо време се предвижда ремонтните дейности да приключат до две седмици.

Второкласният път е с интензивен трафик и програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда основен ремонт на 90 км. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите около 43 км са в област Шумен. Целта е трайно подобряване на експлоатационното състояние на отсечката, носимоспособността на пътната конструкция и отводняването. В момента се изработват техническите проекти за основния ремонт на пътя. Изработването на проектната документация преминава през три междинни етапа, като до момента е завършен първия междинен етап. След изработването му ще бъде проведена екологична процедура и тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор. Прогнозният срок за започване на основния ремонт на трасето е 2025 г.

За осигуряване безопасността на движение по второкласния път до реализацията на основния ремонт Областно пътно управление – Бургас ще продължи да поддържа отсечката чрез текущи дейности.