Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:00Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Зрелостници и седмокласници отново на изпит

  22-05-2017 0 1280

  Снимка:

   Вторият зрелостен изпит за дванадесетокласницити е днес. Младежите сами избират кой да е предметът, по който да покажат знанията си. По данни от Регионалното управление на образованието в Бургас най-много са желаещите от областта, които искат да се явят на изпит по биология и здравно образование. Това са 1102 ученици. Мераклиите да се потят по английски са 688, по география и икономика - 413. Любопитното е, че само един зрелостник от областта е избрал да се явява на изпит по италиански.

  Големият ден е за седмокласниците, за които е националното външно оценяване по математика. Очаква се 3622 да се явят на изпита за външното оценяване. Тази година, за разлика от предходни години, то ще бъде под формата на точки, като максимумът е 500, а не оценки от 2 до 6. Това дава възможност и на онези, които не са успели да се представят добре, да кандидатстват за приемане в избрани от тях специалности за осми клас. Предни години двойкаджиите нямаше как да кандидатстват.

  По думите на инж. Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на просветата, първият изпит, който бе в петък, е преминал без инциденти. „Предвид на това, че от инспектората имахме възможност да наблюдаваме различните изпитни зали, нямаше нужда от физическо присъствие и наши колеги да обикалят по училищата. За наша радост, не бе отчетено нито едно нарушение. Всяко едно звено си свърши перфектно работата. Надявам се и занапред да е така. Доволна съм особено и от работата на квесторите“, коментира първия изпит тя. По нейни думи, строгите мерки да не бъде допускано преписване не би се отразило в негативен план на резултатите от положените изпити. Илиева се пошегува, че след всичките въведени мерки и стриктно видеонаблюдение, спокойно в инспектората могат да осъвместяват работата поне на младши полицаи. „Иска ми се да е постигнат максимумът, така че да не се допуска преписване“, заключи инж. Илиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.