Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:05Четвъртък

  20 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  За пенсионирането и магарето на герана

  25-01-2020 0 342

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Представете си магаре на геран: впрегнато да вади вода. Върти се в кръг. А да е мотивирано – пред него на педя отдалечен от муцуната му – сочен бодил. Напъва магарето – с цел да стигне бодила и да го хапне. А той – малко по малко се отдалечава… Това, образно е положението с пенсионирането.

  Новата година дойде с поредното увеличение на възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране. А тялото си има и то своя срок на годност, колкото и да не ни се ще да го признаем.

  И ако едно време бе валидна приказката, че е трудно пенсионер да откажеш от работа и младеж да накараш да работи, сега все повече кандидат- пенсионери признават, че духът може и да е млад, но „обвивката му“ поддава.

  В миналото децата се радваха на баби и дядовци, които бяха техни другари в лудориите, а сега ги чуват по телефона и най-много през почивните дни се виждат между другото.

  Младите съвсем ограничиха раждането на повече от едно дете, мотивирайки се с кариерата и това, че няма кой да им помага при отглеждането. Ако не се броят социалните програми на Агенцията по заетостта и частните фирми от сорта на „Трета баба“. Общо взето, сегашните хлапета трябва да са здрави  и да си знаят детската градина.

  А бабите и дядовците, да се стягат и усвояват новите технологии, че да могат да контактуват с внуците си… докато са на работа!

  И да се молят да има направления при личните лекари, че като „опаковката“ сдаде багажа – ремонтът да излиза по-евтино, че да останат пари и за памперси за възрастни.

  Представете си кандидат за пенсия у нас. На педя – няколко месеца пред него – перспективата за волен, спокоен живот на пенсионер. Напъва човекът – аха да стигне до заветния момент… и все му се изплъзва миражът.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  [email protected], [email protected]

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  [email protected]

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: [email protected]

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: [email protected]

  За връзка с репортерите: [email protected]

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.